Kayıt dışı ameliyata şok baskın!

Son yıllarda ayyuka çıkan Diyarbakır’daki hastanelerde kayıt dışı estetik ameliyatları yapan doktorlara şok operasyon yapıldı. 2’si doktor 4 kişi gözaltına alındı.

Kayıt dışı ameliyata şok baskın!

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki, Devlet Hastanesi'nde kayıt dışı burun estetiği yapıp hastalardan özel olarak para aldıkları belirlenen 2’si doktor, 4 kişi gözaltına alındı. Bir doktorun kısa süre önce İstanbul’a tayini çıktığı belirlenirken, polisteki sorgulamaları sürüyor.

KAYIT DIŞI ÖZEL ESTETİK AMELİYATI

Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasında, Bismil Devlet Hastanesi'nde görevli kulak burun boğaz doktorları R.A. ile H.S.'nin, hastalara burun estetiği ameliyatı teklifinde bulunduğu ve devlet hastanesinde kayıt dışı olarak ameliyat edip, yüklü miktarda para aldıklarını belirledi.

POLİS SORUŞTURMAYI GENİŞLETİYOR

Polisin yürüttüğü ve kapsamını genişlettiği soruşturmada hastanede tıbbi sekreter olarak görev yapan E.Ö. ve E.A.'nın da, kayıt dışı ameliyatlar gerçekleştiren  R.A ile H.S adlı doktorlarla birlikte çalıştığını tespit etti.

2’Sİ DOKTOR 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Teknik ve fiziki takibin de gerçekleştirildiği soruşturmayla ilgili dün gözaltı kararı alındı. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığının9 izniyle şüphelilerden doktor H.S. kısa süre önce tayini çıktığı İstanbul'da, diğer şüpheli doktor R.A ile E.Ö ve E. A ilçedeki adreslerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

OPERASYON İL’E DE UZANABİLİR

Soruşturmanı derinleştirmesi beklenen Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yeni gözaltı kararları alabileceği tahmin ediliyor. Kayıtdışı ameliyatla burun estetiği yapan hasta ve yakınlarının da, soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulacağı öğrenildi.

GAZİ YAŞARGİL DE “ESSETİK SAVAŞI”

Kısa süre önce Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim vekili Dr. Süleyman Öden ile bazı Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanları arasında kayıt dışı estetik ameliyatı suçlamaları gündeme gelmişti.

Başhekim vekili Dr. Öden, hastanedeki bazı KBB uzmanlarını para karşılığı sadece estetik ameliyatı yapmak ile suçlarken, Öden’in ise, bir tanıdığına estetik ameliyatı yaptırdığını, ancak hastane veznesine para ödememesi için hasta giriş sisteminde bunun normal ameliyat gibi değiştirildiğine dair bir belge paylaşıldı. 

“SADECE ESTETİK AMELİYATI YAPIYORLAR”

Başhekim Vekili Öden, hastanede görevli bazı KBB uzmanlarını “estetik dışında ameliyat yapmamakla” suçlayarak, “Bu arkadaşlar bir yıl boyunca ne ameliyatı yapmışlar? Gelin hep birlikte bakalım. Estetik ameliyat dışında kimseye bakmıyorlar. Silvan’dan gelen gariban insanın ne suçu var. Bir yıldır kulak akıntısı çeken insanı muayene bile etmiyorlar. Çünkü parası yok” dedi. 

“AMELİYATLARI 1 HAFTA ERTELEDİK”

Kulak ameliyatı için bir yıldır bekleyen, aylardır randevu alamayan hastaların olduğunu söyleyen Başhekim vekili Dr. Öden, “Bu nedenle ameliyatları bir hafta erteledik. Kaldı ki bu ameliyatlar çok acil ameliyatlar değil. Acil ameliyatlar zaten yapılıyor. Bu arkadaşların fazla ses çıkarmasının nedeni birçoğu estetik için peşin para aldı. Şimdi bu ameliyatları yapamazlarsa hastalarla karşı karşıya gelecekler” demişti.

BAŞHEKİM NORMAL AMELİYAT GÖSTERDİ

Hastanedeki KBB hekimlerini suçlayan ve kendisi de KBB doktoru olan Başhekim vekili Öden’in bir yakınına 26 Temmuz 2023 tarihinde kodu sistemde 180075 olan bir burun estetik ameliyatı yaptırdığını, ancak bu operasyon karşılığında hastane veznesine ödenecek olan 5 bin 182 liranın ödenmememi için hasta giriş sisteminde operasyonun adının ve kodunun değiştirildiği iddia edildi. 

KBB HEKİMLERİ DE ÖDEN’İ SUÇLAMIŞTI

KBB uzmanları, idarenin mobingine maruz kaldıklarını, sözleşmelerine aykırı şekilde ilçelerde görevlendirildiklerini, ameliyathane kapalı olduğu için işlerini yapamadıklarını söylemiş, estetik ameliyatlarını reddetmiştiler.

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRMİŞTİ

Bu iddiaların üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma başlatmıştı. Bakanlık, iddiaları araştırmak üzere hastaneye müfettişler göndermişti. Müfettişler, hastanedeki Kulak Burun Boğaz (KBB) ameliyatlarını detaylı bir şekilde incelemeye alıp rapor haline getirerek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletmişti. Bismil’de ikisi doktor 4 kişinin gözaltına alınması olayının yürütülen bu soruşturmanın kapsamında geliştiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz