Kayyumlar değiştirildi

YAZ kararnamesine Yenişehir ve Kayapınar İlçe Belediye Başkanvekilleri de takıldı. Kayyumlar-Kaymakamların görev yerleri değişirken, iki vali yardımcısı da, kararnamede yer aldı.

Kayyumlar  değiştirildi

İçişleri Bakanlığının yaz kararnamesi kamsamında keyfi ve hukuk dışı uygulamalarıyla sıkca gündeme gelen Yenişehir Belediyesine kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Mehmet Özel bu görevinden alındı. Özel Büyükçekmece'ye kaymakam olarak atandı. Özel'den boşalan göreve ise Kahramanmara'ın Türkoğlu ilçe Kaymakamı Serdar Kartal getirildi. Kartal'ın, Yenişehir Belediye Başkanvekili olarak ta görev yapması bekleniyor.

Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz ve Mehmet Çağrı Özpolat'ta kararnamede görev yeri değişen isimler olurken, başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Kayapınar Kaymakamı ve ilçe Belediye Başkanvekili Mustafa Kılıç'ta görev yeri değişen isim oldu. Kılıç'ın görev değişikliği Diyarbakır kamuoyunda beklenmeyen isim olurken, Mersin Yenişehir İçe Kaymakamlığına atandı. Kararnamede Çınar ve Çüngüş kaymakamları da yer aldı.

İçişleri Bakanlığının, Jandarma Genel Komutanlığı, mülki idare amirleri ile emniyet müdürleri atama kararlarına ilişkin hazırladığı yaz kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Çetin, Orgeneralliğe terfi ettirilerek Jandarma Genel Komutanlığına atanırken, 300 mülki idare amirinin görev yerlerinde değişiklik yapıldı. Yenişehir ve Kayapınar İlçe Belediye Başkanvekilleri de takıldı. Kayyumlar-Kaymakamların görev yerleri değişirken, Diyarbakır'ın iki vali yardımcısı da, kararnamede yer aldı. Emniyet müdürleri kararnamesiyle de 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürünün görev yerleri değişti

ÖZEL'İN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

300 mülki idare amirinin yer aldığı İçişleri Bakanlığının yaz kararnamesi kamsamında, Diyarbakır'da sürpriz isimlerin görev yerleri değişti. Son yıllarda kaymakamlık görevi ve KHK ile görevden alınan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nun yerine kayyum olarak atanmasından sonra keyfi ve hukuk dışı uygulamalarıyla sıkca gündeme gelen Kayyum/Kaymakam Mehmet Özel bu görevinden alındı. Beklenen görev değişikliği olarak değerlendirilen Özel, İstanbul Büyükçekmece'ye kaymakam olarak atandı. Özel'in görev yeri değişikliğinde skandal uygulamaları ve hakkındaki yoğun şikayetlerin etkili olduğu bildirildi.

ÖZEL'İN YERİNE KARTAL

Özel'den boşalan görevine ise Kahramanmara'ın Türkoğlu ilçesinde Kaymakam kaymakam olarak görev yapan Serdar Kartal atandı. Kartal'ın Türkoğlu ilçesinde görev yaptığı esnasında, halkla olan diyaloğunun ve sorun çözücü kimliğiyle öne çıktığı ifade edilirken, Yenişehir Belediye Başkanvekili olarak ta görev yapması bekleniyor.

BEKLENMEYEN DEĞİŞİKLİK

Öte yandan başarılı hizmetleriyle özellikle sosyal belediyecilik alanında hizmet üreten Kayapınar Kaymakamı ve İlçe Belediye Başkanvekili olan Mustafa Kılıç'ta yaz kararnamesine takıldı. Kılıç Mersin Yenişehir ilçesine Kaymakam olarak atandı. Kılıç'ın görev değiyikliği Diyarbakır kamuoyunda beklenmeyen isim oldu. Kılıçtan boşalan kaymakamlık görevine ise Mersin’e bağlı Merzifon ilçe Kaymakamı Ozan Balcı atandı. Balcı'nın da Kayapınar Kaymakamlığı görevinin yansıra, Kayapınar ilçe belediye başkanvekili olarakda görev yapacğı tahmin ediliyor.

İKİ VALİ YARDIMCISI

Yaz kararnamesine Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz ve Mehmet Çağrı Özpolat'ta takıldı. Güleryüz Trabzon Vali Yardımcılığına, Özpolat ise Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne atandı. Yakutiye Kaymakamı Ahmet Naci Helvaci ile Şavşat Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı Güleryüz ve Özpolat'ın boşalan Vali Yardımcılığı görevine atandı. Mardin vali Yardımcılığına Çünküş Kaymakamı Alper Çiftçi, Diyarbakır Valiliği Hukuk Muşavirliğine ise Şarkikaraağaç Kaymakamı Ayhan Abatay getirildi.

Rize-Pazar Kaymakamlığına Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı,  Çüngüş Kaymakamlığına Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Çınar Kaymakamlığına Tunceli Vali Yardımcısı Selami Kaya, Mardin vali Yardımcılığına Çüngüş Kaymakamı Alper Çiftçi atandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz