Kınalı eller meslek aldı

Vali Toprak, Kınalı Eller Kadın Derneği girişimcilik eğitimi törenine katılarak kursu başarıyla tamamlayan kadınlara sertifika verdi.

Kınalı eller meslek aldı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Kınalı Eller Kadın Derneği Girişimcilik Eğitimi" sertifika törenine katıldı. Karacadağ Kalkınma Ajansı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Toprak, eğitimini tamamlayan 125 kişinin girişimcilik eğitimi alarak sertifika almaya hak kazandığını belirtti.

 

KINALI ELLER

"Bu girişimcilik sertifikasına konu olan faaliyet çok önemlidir. Bizler de devletimizin vermiş olduğu imkanlar ile KOSGEB aracılığıyla sizleri desteklemeye ajansımız aracılığıyla da sizleri eğitmeye ve teknik destek vermeye devam edeceğiz" diyen Vali Toprak, şöyle konuştu:

GİRİŞİMCİLİK

"Siz kursiyerlerin işlerinizi bir an önce kurup kendi ayaklarınızın üstünde durabilecek noktada hayırlı işlere vesile olacağınızı da biliyorum. Bugün burada sertifika alma hakkını kazanan 13 girişimci kendi iş yerlerini açtı. Özellikle bayanlarımız, annelerimiz ve ablalarımız paraya daha çok sahip çıkıyor. Çünkü çocuklarımızın her türlü sıkıntısını anne veya yarın anne adayları olarak daha dikkatli harcıyorlar. Onun için ben bayanlarımızın girişimcilik eğitimini almalarını ve bunun sonuca ulaşmasını daha fazla önemsiyorum. Elbette ki bayan ve erkek olsun tüm bireylerimizi iş sahibi yapmalıyız. Bizler, devletimizin kurumları sizler için var olduğumuza göre imkanlarımızı sizlerle yürekten paylaşmalıyız."

EL EMEKLERİ

Vali Mustafa Toprak, Dağkapı Burcu'nda çocuk ve gençlere Gümüş, bakır, telkari ve altın işlemeciliği ile ilgili kurslar verildiğini, bu eğitimi alanların bir kısmının şimdi kuyumcularda ve ilgili bakır atölyelerinde çalıştığına da değinerek "Çocuklarımıza elimizi uzatmasaydık ileride o çocuklarımızın yapacakları yanlışlardan mutlaka biz olumsuz yönde etkilenecektik. Bir olumsuzluk ve sıkıntı varsa bizlerin de bir ihmali olduğunu düşünüyoruz. Biz herkese iş veremeyiz ama herkesin iş bulabileceği bir ortamı, güzelliği ve belgeyi tevdi edebiliriz" diye konuştu.

Kınalı Eller Kadın Derneği Başkanı Müzeyyen Korkutata ise projenin gerçekleşmesi için kendilerine destek olan Diyarbakır Valiliği'ne teşekkür ettiğini söyledi. Törene Vali Toprak'ın yanı sıra Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ve KOSGEB Diyarbakır Merkez Müdürü Mehmet Fidan da katıldı. Daha sonra kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz