Kınalı Kuzudan geriye kalanlar

Zırhlı araç kazasında şehit olan Diyarbakırlı Piyade Er Yusuf Sofioğlu’nun acı haberi, büyük üzüntü yaratırken, Diyarbekirspor taraftarı olduğu ortaya çıktı. Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyüne götürülen Sofioğlu’nun cenazesi burada toprağa verildi.

Kınalı Kuzudan geriye kalanlar

DİYARBAKIR(SÖZ)-Hatay’ın Altınözü ilçesinde zırhlı araç kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Er Yusuf Sofioğlu’nun acı haberi, Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki yakınlarına verildi. Sofioğlu’nun Diyarbekirspor taraftarı olduğu ortaya çıktı. 2. Lig ekibi Diyarbekirsporun tribünlerinde yer alan 21 yaşındaki Sofioğlu’nun şehit haberi Diyarbakır’da büyük üzüntüyle karşılandı. Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyüne götürülen Sofioğlu’nun cenazesi burada toprağa verildi.

ŞEHİT ATEŞİ ŞEHRE DÜŞTÜ

Hatay’ın Altınözü ilçesinde, 29 Temmuz’da, vatani görevini yaptığı sırada zırhlı araç kazasında yaralanan Piyade Er Yusuf Sofioğlu, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Sofioğlu, bu sabah tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Pekmezler köyünde yaşayan Sofioğlu'nun yakınlarına acı haber, askeri erkan tarafından verildi.

GÖRÜNTÜLERİ YÜREK BURKTU
Diyarbakırlı şehit Yusuf Sofioğlu’ndan geri, askere gitmeden önce çekilen görüntüleri kaldı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, Sofioğlu’na asker uğurlaması yapıldığı ve annesinin ellerine kına sürdüğü anlar yer aldı. Eline kına sürüldüğünde Sofioğlu ile annesinin gözyaşlarını sildikleri görüldü.

DİYARBEKİRSPOR TARAFTARI

Sofioğlu’nun Diyarbakırspor taraftarı olduğu ortaya çıktı. 2.Lig ekibi Diyarbekirspor’un tribünlerinde yer alan 21 yaşındaki Sofioğlu’nun ölümü memleketinde büyük üzüntü ile karşılandı.  Kendisi gibi Diyarbakırspor taraftarı olan şehidin ağabeyi Habip Sofioğlu, kardeşinin Diyarbakırspor ve Beşiktaş’ı çok sevdiğini, Diyarbekirspor’un maçlarını kaçırmadığını söyledi.

“SPORU ÇOK SEVİYORDU”

Kardeşinin tezkeresine 40 gün kala bu acı olayın yaşandığını belirten acılı ağabey,”Nöbet değişimi sırasında kaza olmuş. 10 kişi varmış araçta, kendisi şehit olmuş. Acımız çok büyük. Kardeşimin hayalleri vardı. İsmi gibi Yusuf yüzlüydü. Diyarbakırspor ve Beşiktaş sevdalısıydı. Diyarbekirspor’un maçlarına gelip destek veriyordu. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz. Takdiri ilahi. Dua etmekten başka yapacağımız bir şey yok.” dedi.

KÖYDE CENAZE TÖRENİ YAPILDI

Sofioğlu'nun naaşı, öğleden sonra Hatay'daki töreninin ardından uçakla Diyarbakır'a getirildi. Buradan nakledildiği ambulansla Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyüne getirilen Sofioğlu için cenaze töreni düzenlendi. Pekmezciler Şehit Polis Halit Gülser Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi.

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun kıldırdığı namaz ve okuduğu duaların ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında defnedildi.  Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ali İhsan Su, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Fuat Güney, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler