Kız öğrenciye Yurt müjdesi!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Diyarbakır'da kız öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla, 300 kişilik kız öğrenci yurdunu devreye sokuyor.

Kız öğrenciye Yurt müjdesi!

Kız öğrencilerin büyük sıkıntı çektiği "barınma sorunu" kısmen çözüme kavuşuyor. Eğitim ve Yurt alanında önemli çalışmalara imza atan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Diyarbakır'da eğitim ve öğretim gören kız öğrenciler için, 300 kişilik yurt inşa ederek, yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete sokuyor.

300 KİŞİLİK KIZ ÖĞRENCİ YURDU

TÜRGER tarafından inşa edilen Bağlar ilçesi, Selahattin Eyyibi Mahallesindeki öğrenci yurdu, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim döneminde öğrenci kabülüne başlayacak.

300 kişilik kapasiteye sahip Kız Öğrenci Yurdunda, konforlu odaların yansıra, sosyal ve mültürel imkanları sağlayan donanımların yer alacağı bildirildi.

TÜM DONANIMLARA SAHİP BİR YURT

Öğrencilerin, Dicle Üniversitesine rahatlıkla ulaşmalarının sağlanacağı imkanların geliştirileceği öğrenci yurdunda yer almak isteyen öğrencilerin, başvurularının da önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, TÜRGEV Diyarbakır Kız Öğrenci Yurduna kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler www.turgev.org adresinde yer alan başvuru formunu doldurarak ön kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Yurtlta yapılacak olan mülakatların ardından 2015-2016 eğitim ve öğretim dönemi öncesi kesin kayıtlar açıklanmış olacak.

TÜRGEV YURTTAN ÖTE BİR AKADEMİ!

Açıklamada şöyle denildi;

"TÜRGEV olarak yurtlarımızda ve okullarımızda verdiğimiz bilimsel, sanatsal, kültürel, sportif faaliyetlerle; gelişen Türkiye’ye ayak uydurabilecek; yeni Türkiye’nin inşasına katkıda bulunacak, dengelerin değiştiği global dünyada uluslararası platformlarda söz sahibi olabilecek, özgüveni tam, köklerinin farkında olan, bilinçli; tarihini, kendini ve hedefini iyi bilen, araştıran, sorgulayan, öğrenen, üreten, girişimci gençler yetiştirmeyi kendimize düstur edindik. 33 yurdumuz, 3 misafirhanemiz, 19 yılda verdiğimiz 1584 mezunumuz ve  3229 öğrencimizle Türkiye çapında varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz."

Açıklamada, kız öğrencilerin kalacağı yurtta sosyal aktivitelere de önem verildiği ifade edilirken, bu yöndeki faaliyetler ise şöyle sıralandı.

EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZ KULÜPLERİMİZ

Edebiyat Kulübü

Sinema Kulübü

Okuma Kulübü

Gezi ve Fotoğrafçılık Kulübü

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü

Spor Kulübü

ATÖLYELERİMİZ

Sanat Atölyesi

El Sanatları Atölyesi

Müzik Atölyesi

Etkin Sunum Atölyesi

Cilt Bakım ve Güzellik Atölyesi

Hızlı Okuma ve Etkin Öğrenme Atölyesi

Yemek Atölyesi...s

Kaynak: Diyarbakır Söz