Komutana Son Görev

Astsubay Başçavuş Mehmet Albay'ın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketi Çanakkale'ye gönderildi

Komutana Son Görev

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde trafik kazasında şehit olan ilçedeki Merkez Jandarma Karakolunun komutanı Başçavuş Mehmet Albay için tören düzenledi.

CENZE TÖRENİ

Albay için Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde düzenlenen törende şehidin özgeçmişi okundu, dualar edildi. Daha sonra Albay'ın cenazesi memleketi Çanakkale'ye gönderildi.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Necdet Güngör, 8. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Deniz Kartepe, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kurum amirleri ile şehit yakınları katıldı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Albay'ın cenazesi, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Karaaydın köyünde toprağa verildi.  Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da çelenk gönderdi.

ELAZIĞ'A UĞURLANDI

Öte yandan, Denizli'nin Honaz İlçesi'nde tarihi eser kaçakçıları kovalarken uçuruma düşerek şehit olan 32 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Cengiz Darbaş için saat 14.00'te Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehit Darbaş'ın 5 aylık hamile eşi Gül Darbaş, 2 yaşındaki kızı Azra Darbaş, yakınları ve çok sayıda askeri yetkili katılldığı cenaze töreninde tabuta sarılan Gül Darbaş, "Biz sensiz nasıl yaşarız?" diyerek ağladı.

Babalar Günü'nde babasız kaldığından habersiz küçük Azra ise tören alanında koşup oynadı. Törende, 4 yıldır Honaz'da görev yapan uzman çavuş Darbaş'ın silah arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Buradaki törenin ardından şehidin cenazesi Çardak Havaalanı'na götürülüp, saat 15.15'te askeri uçakla toprağa verilmek üzere memleketi Elazığ'a gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler