Köy ikiye bölündü

DEDAŞ Ekiplerinin köyde trafo yenileme ve kaçak kontrol çalışmaları, köyü karıştırdı. Öyle iki grup arasında çıkan silahlı, taşlı ve sopalı meydan kavgasında 9 kişi yaralandı.

Köy ikiye bölündü

Merkez Kayapınar ilçesinde, trafo yenileme ve kaçak kontrolü yapan Dicle Elektrik Şirketinin çalışanlarına Talaytepe mahallesinde eşlik eden mahalle muhtarı ile yakınlarına tepki gösteren köylüler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine 9 kişi yaralandı. 4 kişi ise gözaltına alındı.

KÖY SAKİNLERİ BİRBİRİNE GİRDİ

Köy sakinlerini birbirine düşüren Dicle Elektrik ekiplerinin trafo yenileme ve kaçak kontrol denetimi, önceki gün öğlen saatlerinde, yapıldı. Merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi küme evlerine giden Dicle Elektrik Şirketinin çalışanları trafo yenileme ve kaçak kontrolü yapmak istedi.

OLAYDA 9 KİŞİ YARALANDI

Bazı mahalleli ile çalışanlara eşlik eden mahalle muhtarı Mehmet Emin Gün ve yakınları arasında, sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada taraflar silahlı, taşlı ve sopalı birbirlerine girdi. Meydan savaşına dönen kavgada 7 kişi, vücutlarına isabet eden kurşunlarla, 2 kişi de çıkan arbedede yaralandı.?

HASARLAR OLUŞTU, GÖZALTI VAR

İhbarla bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırılıp tedaviye alındı. Olayda 2'si polis aracı olmak üzere toplam 9 araçta hasar oluştu. Başlatılan soruşturmada köy sakinlerinden V.K., V.K. ve K.A. ile ismi öğrenilemeyen 1 şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Bu arada, yanan trafoyu onarmak ve sayaç kontrolü yapmak amacıyla bölgede bulunan Dicle Elektrik ekiplerine ait 4 araç ve bölgedeki bazı araçlarda hasar oluştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz