Köye yas evi!

Kayapınar Belediyesi tarafından Kuyu Sırtı Köyü’nde yaptırılan yas evinin açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, hizmette ayrım yapmadıklarını belirti.

Köye yas evi!

Kayapınar Belediyesi tarafından Kuyu Sırtı Köyü’nde yapımına altı ay önce başlanan yas evinin açılışı yapıldı. Açılışa BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDT Kayapınar İlçe Başkanı Erkan Erenci, Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcıları Servet Yılmaz, İhsan Avcı, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve köy halkı katıldı. Açılış öncesi konuşan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, “ Belediyelerimizin halka hizmet etmesi en bizim için en büyük mutluluktur.  

Köyde yas evi açıldı

Belediyelerimizin hizmette ayrım yapmadan köylerde bile hizmet getirmeleri küçümsenecek hizmetler değildir. Belediye başkanımız ve başkan yardımcımız üç yıldır tutuklu olmasına rağmen belediyemizin halka hizmette hiçbir aksama olmamıştır. Ve tek bir bireyde kalırsak halka hizmet önceliğimiz olacaktır. Bu köyümüzde belediyemizin yaptığı halk evi ve yas yeri köy halkımız birçok ihtiyacını karşılayacaktır “ dedi.

Hizmette ayrım yapmıyoruz

Köylerin belediyelere bağlanmasıyla ilk kez hizmette tanıştıklarını belirten Başkan Vekili Mahmut Dağ, “Köylerin belediyelere bağlanmasıyla birlikte belediyemize bağlanan köylerde halk toplantıları yaparak köylerdeki acil sorunları belirledik. Belirlenen sorunların çözümü konusunda çalışmalar başlattık. Yapılan çalışmalarla köylerimizde kayda değer sorun kalmadı. Çünkü bu günü kadar köylere hizmet yapılmadığı için sorunlar çok olmasına rağmen halka hizmet anlayışımız gereği sorunların çoğunu çözdük. Tüm köylerimizde halk evi ve yas evleri açtık. Bu gün bu köyümüzde büyük bir ihtiyaç olan yas evini açılışını yapıyoruz. Belediye olarak her türlü ayrımcılığa rağmen halka hizmet edeceğiz “ şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından katılımcılar ve köylüler yas evinin kurdele kesimi yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler