Kuaförler milli takım yolunda

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonunun ilk kez oluşturulacak milli takım için düzenlediği Türkiye Kuaförünü Seçiyor Yarışması'nın, Diyarbakır etabı gerçekleştirildi.

Kuaförler milli takım yolunda

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonunca ilk kez oluşturulacak milli takımın seçimi için düzenlenen Türkiye Kuaförünü Seçiyor Yarışması'nın Diyarbakır etabı yapıldı.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği binasındaki yarışmada bayan kuaförleri, "salon topuz, yüksek fantezi, tesettür" kategorilerinde yarıştı. Kuaförler, kendilerine verilen 30 dakikalık sürede modeller üzerinde hünerlerini sergiledi.

 Federasyon Başkanı Bayram Karakaş, milli takımı oluşturmak üzere düzenledikleri yarışmanın dördüncü etabını Diyarbakır'da yaptıklarını söyledi.

Diyarbakır'da ortaya çıkan performansları başarılı bulduğunu bildiren Karakaş, "2015 saç trendlerini yaparak bizleri büyülediler, harikulade bir yarışma sergilediler. Türk kuaför sanatı Avrupa normlarındadır" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ SAYESİNDE

Çözüm Süreci sayesinde bölgede huzurun hakim olduğunu vurgulayan Karakaş, "Burada sıcak yürekli, misafirperver ve sofraları bol bir topluluk var. Bu nedenle bin yıllık kardeşliği kimse bozamaz. Kesinlikle bu coğrafyada terör, ayrışma ve etnik kimlik sorunu yok. Burada bin yıllık kardeşliğin göstergesi var" ifadelerini kullandı.

Yarışmalarda "erkekler" dalında Berat Polatoğlu, "bayanlar salon topuz" dalında Hanım Pehlivan, "bayan kuaförleri yüksek fantezi" dalında Serdar Adıyaman, "bayan kuaförleri tesettür" kategorisinde ise Yıldız Sarıdoğan birinci oldu.

İstanbul'da Mayıs ayında gerçekleşecek finalin ardından A Milli Takım ve Genç Milli takım oluşturulacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler