Kur’an kursu mezunları

Diyarbakır'da 1200 Kur’an Kursu öğrencisi eğitimlerini tamamladı

Kur’an kursu mezunları

Diyarbakır’da manevi değerler doğrultusunda, 55 Kur’an Kursu'nda eğitim alan 4-6 yaş arası 1200 öğrenci, 2021-2022 eğitim süreçlerini tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, Yeni Şehir Kaymakamı il müftü yardımcıları ve ebeveynler çocuklarıyla birlikte katılım sağladı.

Diyarbakır merkezde 55 Kur’an Kursu'ndan 1200 çocuğun katıldığı programa aileler büyük ilgi gösterirken minik öğrenciler Kur’an-ı Kerim, hadis-i şerif, dua ve ilahiler okudular. 4-6 yaş Kur’an Kursu kapanış programında konuşma yapan İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, erken yaşta çocuklarını Kur’an kurslarına gönderen ailelere ve emek veren kurs hocalarına teşekkür etti.

KUR’AN KURSU MEZUNLARI

Kurslarda verilen eğitimlere değinen İmamoğlu, "Böyle bir programda bulunmanın sevincini yaşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli projelerinden biri olan 4-6 yaş Kur'an-Kerim kurslarımızın, eğitimlerine devam etmesi bizleri çok mutlu ediyor. Biz, 4-6 yaşlarında neler yapıyoruz? Yavrularımıza edebi, ahlakı, Kur'an-ı Kerim’i, surelerin ezberlenmesini, büyüklere saygıyı, adaplarını, paylaşmayı öğretiyoruz. Öncelikle bu yavrularımızı kutluyor ve tebrik ediyorum. Ebeveynlerine ve onları yetiştiren hocalarına da teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler