Kursiyerler Bir Yıllık Ürünlerini Sergiledi

Büyükşehir Belediyesi’nin istihdama ve kişisel gelişime katkı sunmak amacıyla Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde açtığı kurslarda eğitim gören kursiyerler, Koşuyolu Parkı’nda yılsonu sergisi açtı.

Kursiyerler Bir Yıllık Ürünlerini Sergiledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerler bir yıl boyunca ürettikleri ürünleri bir araya getirerek sergi açtı. Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü’nün açtığı Tekstil, Cam, Ahşap, Hasır İşleme, Seramik, Çini, Taş İşlemeciliği, Heykel ve Otantik Takı atölyelerinde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuruyla bir yıl boyunca ürettiği ürünler için açılan yılsonu sergisine halk büyük ilgi gösterdi. Koşuyolu Parkı’nda açılan ve iki gün sürecek olan sergi, daha sonra kentin diğer parklarında da açılacak.

“4 SERGİ DAHA AÇACAĞIZ”

Sergiye ilişkin bilgi veren Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Türkan Turan, açtıkları atölyelerde bir yılda üretilen ürünleri halkın görmesi için sergi açtıklarını belirterek, serginin kursiyerlere moral verdiğini ve çalışmalarına daha fazla odaklanıp üretimlerini artırdıklarını kaydetti. Turan, kentin değişik parklarında bu yıl dört sergi daha açmayı planladıklarını ifade ederek, amaçlarının kurslara katılımın artması ve kursların daha aktif yürütülmesi olduğunu söyledi.

‘Hasır İşleme Atölyesi’ne katılan Mehmet Sarıyıldız ise, hasır işlemenin çok eski dönemlerde sıklıkla kullanıldığını; ancak şu anda yok olmaya yüz tuttuğunu ifade ederek, amaçlarının hasır kullanımı tekrar yaygınlaştırmak olduğunu belirtti.

Seramik ve çini atölyelerinde eğitmenlik yapan Zehra Emra da, ürettikleri ürünlerin halka açık alanda sergilenmesinden mutluluk duyduklarını kaydederek, seramik ve çiniye yoğun ilginin olduğunu, üretim için kendilerine çok talep geldiğini dile getirdi. Emra, seramik ve çini motiflerinde Mezopotamya’ya özgü figürler kullandıklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz