Kurtarma Operasyonu

Sur İlçesi'nde PKK'lılar tarafından evlerini terk etmelerinin engellediği belirtilen 3 kişilik aile, jandarma ekiplerinin operasyonu ile alınarak güvenli bölgeye götürüldü.

Kurtarma Operasyonu

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lıların evlerinden çıkmalarına izin vermediği 3 kişilik aile, güvenlik güçlerince kurtarıldı.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, terör örgütü mensuplarınca sokaklarda oluşturulan barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon sürüyor.

Evlerinden çıkmak isteyen mahalle sakinleri, güvenlik güçlerince alınarak emniyetli bölgelere götürülüyor.

- Yaşlı kadın sırtta taşındı

Operasyonların başladığı günden bu yana Hasırlı Mahallesi Leylek Sokak'taki evlerinden ayrılmak isteyen fakat teröristlerce engellenen 3 kişilik aile, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonla kurtarıldı.

Jandarma, tahliye işlemi sırasında yaşlı kadını, su birikintisine basarak ıslanmaması için sırtında taşıdı.

Örgüt üyelerine tepki gösteren yaşlı kadın, şunları söyledi:

"Asker benim ruhumdur, teröristler ise şeytandır. Allah onları yok etsin. Allah hakkımızı bırakmasın. Bu, hal midir? Yıllardır elbiselerimi elle yıkardım, daha yeni çamaşır makinesi almıştım. Allah sizi eksik etmesin, onları yok etsin. Evim size emanet. Onları ezin. Onları ezdiğinizi gördüğümde sizi öpeceğim."

Güvenli bölgeye götürülen aile bireyleri, ambulansla hastaneye ulaştırılarak sağlık kontrolünden geçirildi ve ihtiyaçları karşılandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz