Kutlu Coşkusu Her Yerde

Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" adlı etkinlik gerçekleştirdi. Silvan ilçesinde bulunan dört okulun öğrencileri de, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Kutlu Coşkusu Her Yerde

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde, düzenlenen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Üniversite öğrencilerinin yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikte Hazreti Muhammed (S.A.V)in üzerine bestelenen şiirler seslendirildi.

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, yaptığı konuşmada, tüm Müslümanların kardeş olduğunu, İslam'da ırkçılık olmadığını söyledi. Kardeşlik dışında birlik ve beraberliği oluşturacak bir hususun olmadığını ifade eden Göktaş, özgürlüğün, dünya ve ahiret saadetinin, birlik ve kardeş olmaktan geçtiğini ifade etti.

"Peygamberi hayata taşımakla mükellefiz. Onun rahmeti her yere götüreceğiz. Bizim sayemizde her yerde O'nun rahmeti olacak." diyen Göktaş, şöyle konuştu:

İSLAM'DA IRKÇILIK YOK

"Batıdan doğuya büyük bir teveccüh dönemi başladı. Allah ve Resulünü sevenleri, bu sevgiyi bayraklaştıranları herkes sevmek zorunda kalacak. İslam bizden alındığı zaman hepimiz bir hiç oluruz. Her problem için ayrı ayrı tedaviye gerek yok. Bunun yegane yolu Peygamber sevdasını parlatmak ve gürleştirmektir."

İslam'ın insanlara bir olmayı emrettiğini, Müslümanların tefrika ve fitne hastalığıyla musibetlerle düçar olduklarını belirten Diyarbakır Ulu Cami imamı Osman Yağmur ise Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler aktardı.

YAŞANAN KATLİAMLAR

Yağmur, "Eğer bugün katliamlar ve cinayetler yaşanıyorsa, eğer bugün insanlık yok olmuşsa, eğer bugün kardeşliğin kanı akıtılıyorsa, eğer bugün ırkçılık yaşanıyorsa, eğer bugün Müslümanlar birbirleriyle düşman ırkçılık hastalığıyla perişan oluyorsa Hazreti Muhammed anlaşılmadığı içindir." dedi.

Basın yoluyla insanları terörizme sürükleyenlere tepkide bulanan Yağmur, "Kuzeyiyle güneyiyle ekran başında teröristlik yapanlar var. Milleti birbirine düşürenler var. Irkçılık bir beşeriyet sorunudur. Bugün insanlar birbirini kabul etmek mecburiyetindedir. İster Kürt, Arap, Türk, Laz, İngiliz ve Fransız olsun hepimizin Rabbi birdir." diye konuştu.

SİLVAN'DA ÖĞRENCİLER

Silvan, Gazi İlkokulu, Malabadi Anadolu Lisesi, İMKB Reşat Balyen Lisesi ve Ziya Gökalp İmamhatip Ortaokulu öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kültür Merkezi Konferans Salonunda etkinlik düzenledi.

Programa gelenlere öğrencilerce gül suyu ve lokum ikram edildi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, öğrencilerin Hazreti Muhammed'in üzerine şiirler okumasıyla devam etti. İlahiler seslendirilen programda, öğrenciler İslam'ın doğuşunu anlatan tiyatro gösterisi sundu.

TEVHİD İNANCI TEMELİNDE

İlçe müftüsü Hüseyin Özdemir, yaptığı konuşmada, Allah'ın tüm zamanlara gönderdiği din olan İslam'daki tevhid inancının temelleri, önemi, tevhid inancına zarar veren unsurlar, varlık aleminde tezahür eden vahdetin Müslüman insanın hayatında oluşmasının zorunluluğu, nasıl oluşacağı, vahdetin önündeki engeller üzerinde durdu.

Program, duaların edilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz