Lise öğrencileri umreye gidebilmek için ter döktü

Diyarbakır'da lise öğrencileri, 'Hazreti Peygamber'in İzinde' adlı umre ödüllü siyer sınavına katıldı.

Lise öğrencileri umreye gidebilmek için ter döktü

Diyarbakır İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kent genelinde lise öğrencilerine yönelik ‘Hazreti Peygamber’in İzinde’ adlı umre ödüllü siyer sınavı gerçekleştirildi.

2016 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle il genelindeki tüm liselerde yapılan sınav, saat 10.00’da başladı.

100 dakikalık süre tanınan sınava katılan öğrenciler, umre ödülünü kazanmak amacıyla ter döktüler.

Kayapınar Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde siyer sınavına katılan öğrenciler, umreye gidip, kutsal beldeleri ziyaret etmek istediklerini söylediler.

Sınava iyi bir hazırlık yaptığını dile getiren lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Mete, yeryüzünde örnek alınabilecek en güzel insanın Hz Muhammed'in olduğunu belirtti.

MEKKE VE MEDİNE

Sürekli Mekke ve Medine’yi görme arzusunda olduğunu ifade eden Mete, “Herkes ‘Ben umre ödülünü kazanır mıyım?’ hayaliyle sınava girdi. Hz Muhammed’in yolunda, onun izinde yürümek hepimize farzdır. Onun gösterdiği yol çerçevesinde gidersek hayatımıza daha güzel bir renk katmış oluruz. Belki hacca gidemiyoruz ama umreye gidebilme gibi bir şansımız var.” dedi.

Toplumdaki gençlerin birçoğunun peygamberin hayatından bihaber yaşadığını dile getiren 10’uncu sınıf öğrencisi Furkan Aktoprak ise bu sınavın gerçekleştirilmesinin faydalı olduğunu aktardı.

Bütün Müslümanların Hazreti Muhammed’in hayatını okumak ve onun izinden gitmekle sorumlu olduğunu hatırlatan Aktoprak, “Biz de bu sınava hazırlandık ve sınava katıldık. Allah nasip ederse umreyi kazanıp umreye gideceğiz. Dünyadaki tek gayemiz, tek işimiz insanlara peygamber efendimizi anlatmak olmalı.” şeklinde konuştu.

Sınav sonuçlarına göre, il genelinde ilk 21’e girecek lise öğrencileri umre ile ödüllendirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz