Madde bağımlılığına hayır

Başpolis Hasan Bozkurt, MYO öğrencilerine madde bağımlılığının zararları ve sonuçları slayt eşliğinde anlattı.

Madde bağımlılığına hayır

Diyarbakır Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) okuyan öğrencilere yönelik 'Madde bağımlılığının zararları ve sonuçları' konulu konferans düzenlendi.

MYO toplantı salonunda düzenlenen konferansta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli başpolis Hasan Bozkurt tarafından madde bağımlılığının zararları ve sonuçları slayt eşliğinde öğrencilere anlatıldı. Başpolis Bozkurt, "Bana bir şey olmaz dememelisiniz. Kişiler madde bağımlılığına merak, arkadaş çevresi, özenti, bir grup içinde olma, eğlence, moda ve çevreye uyma, bir kereden bir şey olmaz, istersem bırakırım, hayır diyememek, sorunlarla başa çıkamama ve ebeveynlerin madde kullanması etkili olur.

BİR DEFAYLA HAYAT KARARIR

Peki, bir kişinin madde kullandığını nasıl anlarız? Kişiye yüklenen sorumluluklarda aksamalar olur, okul ve arkadaş çevresinde değişimler yaşanır, aşırı harcamalar baş gösterir, asabiyet, iştah sorunu, içine kapanık olur, akciğer ve solunum yollarında hastalıklar görülür ilgi ve istek kaybı görülür" dedi. Ne olursa olsun, nereniz ağrırsa ağrısın kimseden ağrı kesici alınmaması verilen hapların içilmemesi gerektiğini belirten Bozkurt, polis olarak tanık olduğu madde bağımlıların hayatlarından örnekler verdi.

Konferans öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz