Meçhul yangın karanlığa gömdü

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde TEİAŞ'e ait ana trafo merkezinde çıkan yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle kentin birçok bölgesinde elektrikler kesildi.

Meçhul yangın karanlığa gömdü

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde TEİAŞ'e ait ana trafo merkezinde çıkan yangın söndürüldü. Yangın nedeniyle kentin büyük kesimine saatlerce elektrik verilemedi.

Alınan bilgiye göre, Yenişehir ilçesi Dökmetaş Mahallesi'nde bulunan ve kente elektrik sağlayan TEİAŞ'a ait ana trafo merkezinde yangın çıktı. İşletmede bulunan çalışanların haber vermesiyle olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. Uzun süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınırken, 112 sağlık ekipleri, herhangi bir duruma karşı alanda hazır bekletildi.

TEİAŞ ANA TRAFO MERKEZİ

Yangın söndürme çalışmalarının ardından TEİAŞ ekipleri, trafoda zarar incelemesi başlattı. Yapılan ilk incelemede Diyarbakır’ın birçok bölgesine elektrik dağıtan trafo merkezi ve yer altında bulunan kabloların çıkan yangın nedeniyle zarar gördüğü tespit edilirken, trafo ve kabloların onarımı için çalışma başlatıldı.

Söndürme çalışmalarının ardından yapılan çalışmalarla diğer trafolardan kente elektrik verilmeye başlandı. İtfaiye Daire Başkanı Veysel Yiğit, yaptığı açıklamada, yangının teknik bir arızadan kaynaklandığını söyledi. Yiğit, "Büyük bir faciayı önledik. Erken müdahale ederek yangının diğer trafolara sıçramasını engelledik. 15 personel, 4 araçla müdahale ederek yangını söndürdük." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz