MEM’de neler oluyor?

Yolsuzluk, soruşturma ve görevden almalarla gündem olan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde “neler oluyor” sorusuna yanıt aranırken, Eğitim Bir Sen Başkanı, “Halt işleyen kim” diye sordu.

MEM’de neler oluyor?

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, yaşanan usulsüzlük iddiaları, soruşturma ile görevden almalar ve mahkeme kararları ciddi rahatsızlık yaratmaya başlarken, Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir’den İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşananlara ilişkin sosyal medyadaki paylaşımları, “halt işleyen kim” sorusunu gündeme getirdi.

Tekdemir, sosyal medya hesabından yaptığı tepki içerikli paylaşımında Diyarbakır MEM’de halt karıştırmaktan görevini yapamayanların olduğunu iddia ederek, şu ifadeleri kullandı.

“Haklısınız. Diyarbakır Milli Eğitimde halt karıştırmaktan görevini yapmayanlar var. Devletin makamları kimsenin babasının çiftliği değil. Makamları çiftlik gibi kullananların akibetini gördük. Görmeye devam edeceğiz. Herkes efendice, edeplice ve erdemlice görevini yapsın yeter.”

ESKİ İLÇE MÜDÜRLERİ GÖREVE DÖNÜYOR!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde, eski İl Müdürü Feysel Taşçıer ile birlikte görevden alınan bazı İlçe Müdürlerinin mahkeme kararı ile yeniden görevlerine dönmesi ve Milli Eğitim Müdürü Küçükali’nin bu duruma seyirci kalması da eğitim camiasında büyük yankı ve tepki gördü.

BAKAN ÖZER’E VERİLEN SIR LİSTE İDDİASI!

Öte yandan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin Milli Eğitimdeki değişikliklerle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüştüğü iddia edildi. Görüşme sırasında İl Müdürü Küçükali’nin, Bakan Özer’e Diyarbakır’daki 8 İlçe Milli Eğitim Müdürünün değişmesi için liste verdiği belirtildi.

ÇINAR’DA GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Bu arada, Çınar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görev değişikliği yapıldı. Mehmet Aziz İde’nin göreve iadesiyle ilgili Bölge İdare Mahkamesinde açtığı davayı kazanması üzerine önceki gün görevine döndü. İde’nin görev dönmesi nedeniyle  Yusuf Güzel ise açığa düştü. İki yıldır Çınar’da görev yapan Güzel dün veda mesajı yayınladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz