Milletvekili adayı Haşim Haşimi basın toplantısı düzenledi

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki gazetecilerle bir araya gelen bağımsız milletvekili adayı Haşim Haşimi, “Barış görüşmeleri kapsamında Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Hem bölgesel gelişmeleri konuştuk, tartıştık, hem bu normal olmayan kanın döküldüğü ortamın bir şekilde son bulması için, barış sürecinin tekrar başlaması için katkısını istedim” dedi.

Milletvekili adayı Haşim Haşimi basın toplantısı düzenledi

Muhammed YILDIZ

Diyarbakır bağımsız Milletvekili Adayı Haşim Haşimi, kentte görev yapan basın mensupları ile Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi. Burada çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Haşimi, süreci değerlendirdi. AK Parti’nin son dönemlerde Kürt meselesi ile ilgili tıkandığını ve krizle karşılaştığını savunan Haşimi, “Ben bu birikimin heba olmaması için Kürt temsili temelinde aday oldum. 7 Haziran seçimlerinde barış sürecinin devam etmesi için ilkelerimle prensiplerimle nasıl aday olmuşsam yine aynı prensip ve ilkelerle bağımsız aday olmaya karar verdim” diye konuştu.

İyi bir durumda olmadıklarını belirten Haşimi, “Ben biraz da bölgeyi dolaştım. İnsanların tepkileri söz konusu süreç ile ilgili ki bu normaldir. Esnaf sıkıntı içerisinde olduğunu ifade ediyor. Seçim çalışmalarımı yürütürken onurlu Diyarbakır halkına arz edeceğim üç husus var yani seçim gerekçem bu konuda çok net. Birincisi özgür irade, ikincisi Kürt temsili, üçüncüsü sağduyulu bir ses” dedi.

“SÜRECİN TEKRAR BAŞLAMASI İÇİN KATKI İSTEDİM”

Geçtiğimiz Pazar günü Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü ifade eden Haşimi, şöyle konuştu:

"Geçen Pazar günü kanlı sürecin durması için, tekrar yeniden barış görüşmelerinin yapılması için Bölgesel Kürt Yönetimi Cumhurbaşkanından bir randevu talep ettim. Pazar günü randevu gerçekleşti. 2 saat 10 dakika gibi uzun bir görüşme oldu. Hem bölgesel gelişmeleri konuştuk tartıştık, hem bu normal olmayan kanın döküldüğü ortamın bir şekilde son bulması için, barış sürecinin tekrar başlaması için katkısını istedim.”

Seçmenin, kime oy verirse versin sandığa gitmesi gerektiğini aktaran Haşimi, şunları söyledi:

“Bu sizin insanları seçme hakkınızdır. Bugün hangi partiye oy vermek istiyorsanız verin ama yeter ki sandığa gidin. İnsanlarımızın sandığa gidip oy kullanması lazım. Ben bunu hayati derecede önemsiyorum.”

Silahların gerekçelere sığınmadan susması gerektiğini vurgulayan Haşimi, “Gerekçelere sığınmadan silahların susması lazım. Genel bir siyasi affın çıkması lazım ve anadilde eğitimin kabul edilerek yasaların güvencesi altına alınması lazım. Aynı şekilde de inançlarla ilgili ne kadar eksik kalmış şey varsa hepsinin de yasaların güvencesi altına alınması lazım” dedi.

Haşimi, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin gözaltına alınması kararını kınadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler