Motosiklet üzerinde öldürüldü

İki hafta önce Oktay Baran’ı öldüren İbrahim Ç. Polisten önce hasımları buldu, cinayet zanlısı motosiklet üzerinde iken, kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü.

Motosiklet üzerinde öldürüldü

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde, iki hafta önce Seyrantepe semtindeki bir kahvehanede çıkan kavgada 27 yaşındaki Oktay Baran’ı öldüren İbrahim Ç. önceki akşam polisten önce bulan hasımları tarafından, motosikletin üzerinde seyir halindeyken, kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Cinayetin faillerinin aranmasına başlandı.

SEYRANTEPE’DE İŞLENEN CİNAYET

Alınan bilgiye göre, Merkez Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesi’nde 14 gün önce  27 Yaşındaki Oktay Baran ile 25 yaşındaki İbrahim Ç. Arasında kumar yüzünden çıkan tartışmada, bıçaklar çekilmişti. Kavgada Oktay Baran boynundan aldığı bıçak yarasıyla ağır yaralanmış, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Burada doktorların tüm müdahalesine rağmen Oktay Baran yaşamını yitirdi. Baran, otopsisi yapıldıktan sonra yakınları tarafından defnedildi. Polis ekipleri, kaçan zanlı İbrahim Ç için operasyon başlatıldı.

HASIMLARI FAİLİ FARK ETTİ

Önceki akşam saatlerinde Bağlar ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi 331’inci sokakta arkadaşıyla motosiklete binip dışarı çıkan İbrahim Ç. (25), ismi öğrenilemeyen bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğradı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri İbrahim Ç.’nin kafasına iki adet merminin isabet ettiğini belirledi.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Çevredeki özel hastaneye kaldırılan İbrahim Ç., doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. İbrahim Ç.’nin cansız bedeni, otopsi için Adli Tıp Morgu’na götürüldü. Polis ekipleri, kaçan şüphelinin belirlenmesi için çalışma başlattı. Oktay Baran cinayet zanlısı, saldırıya uğrayan İbrahim Ç. çıktı.

SORUŞTURMA KAPSAMLI SÜRÜYOR

Yapılan incelemeler sonucu saldırıda hayatını kaybeden İbrahim Ç.’nin Oktay Baran”ı öldürdüğü ve cinayet zanlısı olduğu ortaya çıktı. İbrahim Ç.’nin cinayet işledikten sonra 13 gün boyunca iddiaya göre kayınbabasının evinde kaldığı öğrenildi. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

BAĞLAR’DA İKİNCİ BİR SALDIRI OLAYI

Öte yandan, dün akşam saatlerinde Diyarbakır'da bir iş yerine düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı.

Merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Emek Caddesi'nde bir iş yerine motosikletli kişilerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu Ö.K. ile S.G. yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı. Bölgede inceleme yapan polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler