Öğrenciler Tarihe Yolculuk Yaptı

Ergani Kaymakamlığı SODES proje birimi tarafından hazırlanan 'Tarihe Yolculuk 3' gezisinin ilk grubunun ardından ikinci grup İzmir, Çanakkale ve Kapadokya gezisine başladı.

Öğrenciler Tarihe Yolculuk Yaptı

150 kişilik ilk grubun yaptığı tarihe yolculuk gezisinin ardından yola çıkan ikinci 150 kişilik öğrenci grubu proje çerçevesinde ilk kez Ergani dışına çıkarak tarihe yolculuk ediyor. Yaklaşık 3 yıldan bu yana Ergani Kaymakamlığı bünyesinde SODES projesi çerçevesinde hazırlanan gezi programlarının 3 etabında 300 öğrenci tarihe yolculuk yapıyor. İki etapta düzenlen yolculukta İzmir, Çanakkale ve Kapadokya'nın tarihi ve turistik güzelliklerini gören 150 kişilik öğrenci ve refakatçi öğretmenlerden oluşan grubun seyahatinin ardından pazartesi günü yola çıkan ikinci 150 kişilik gurubun tarihe yolculuğu devam ediyor.

TARİHE YOLCULUK

Tarihe yolculuk 3 projesi çerçevesinde birçok öğrenci ilk kez Ergani dışına çıkarken, SODES gezi projesini değerlendiren İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, "Yurdumuzun çeşitli bölgelerini gezen öğrencilerimizin eminim ki, düşünce ve hayata bakışları değişmiştir. Bizim bu gibi etkinlikleri desteklememizin amacı, öğrencilerimizin başarıya daha çok odaklanmaları için motive olmaları, bazı şeyleri sadece kitaplardan okuyarak değil, bizzat görerek ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz