Öğrencilerin lunapark keyfi

Dicle Üniversitesi’nde “Bahar Şenlikleri” kapsamında kurulan lunapark, katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Öğrencilerin lunapark keyfi

Dicle Üniversitesi’nde “Bahar Şenlikleri” kapsamında kurulan lunapark, öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı.

Kapalı spor alanının bitişiğinde kurulan parkın açılışında öğrenciler ve üniversite personeli davul zurna eşliğinde halay çekti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün ve Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Diri de halaya katılarak öğrencilerin ve personelin neşesine ortak oldu.

Açılış sebebiyle ilk bir saat öğrencilerin ve personelin ücretsiz yararlandığı oyuncaklara, ilgi yoğun oldu.

FİNALLER ÖNCESİNDE MORAL

Çarpışan arabaların, tırtıl trenlerin, gondol ve ranger’in olduğu parkta, öğrenciler ve çocuğuyla gelen personeller hoşça vakit geçirdi. Öğrencilerin çok çalıştığını ve yorucu bir sınav döneminden çıktıklarını söyleyen Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, öğrencilerin, hem yorgunluklarını atmaları hem de final sınavları öncesi moral kazanmaları için böyle bir etkinlik düzenlediklerini kaydetti. Eyigün, sözlerini şöyle sürüdrüdü: “Bu yıl bahar şenliklerini farklı bir konsepte planladık. Daha önce yapılmayan etkinliklerle öğrencilerin yorgunluklarını atmalarını ve kaynaşmalarını sağlamayı amaçladık. Bu yıl bahar şenliğinde sirk ve lunaparkın yanı sıra tiyatro oyunları, Türk halk - Türk sanat müziği konserleri ve üniversitemiz çok dilli müzik grubunun konserleri ile devam edecek.

Halka da açık olan lunapark, 10 Haziran’a kadar Diyarbakırlıların hizmetine açık olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz