Okul çevresinde kuş uçmayacak

Vali Güzeloğlu "Çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz etkileyecek her türlü yasa dışı örgüt, ideoloji ve faaliyetler, eğitim kurumlarında ve alanlarında asla bulunamayacak"

Okul çevresinde kuş uçmayacak

Güzeloğlu, çocuklara sigara ve alkol gibi maddelerin satılmamasına ilişkin kararlı şekilde uygulama yapacaklarını, bu noktada en ufak bir tespitin bile çok ağır şekilde idari ceza ve adli yaptırıma konu edileceğini vurguladı. Çocukların geleceğini, sağlığını, beyni ve bedeninin gelişmesini yok edecek bu tip zararlı alışkanlıkların ve maddelerin okul çevreleriyle ilişkisinin kesileceğine işaret eden Güzeloğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz etkileyecek her türlü yasa dışı örgüt, ideoloji ve faaliyetler, eğitim kurumlarında ve alanlarında asla bulunamayacak. Okul servis araçlarından başlayarak her alan eğitim ve öğretimin doğrudan ilgili ve sorumlu olduğu alanlardır. Her türlü terör örgütünün, uzantılarının, ideolojik yansımalarının ve faaliyetlerinin okul, okul çevresi ve öğrencileri hedef almasına asla izin verilmeyecek. Bu konuda devletimizin kararı açık ve nettir."

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, her türlü yasadışı örgüt, ideoloji ve faaliyetlerin eğitim kurumlarında asla konu bile edilmeyeceğini belirterek, "Hiç bir şekilde yansıması, çocuklarla buluşması, çocuklarımıza bu anlamda bir konu yapılmasına izin verilmeyecek. Bu konuda devletimizin kararı açık ve nettir" dedi.

YENİ ÖĞRETİM YILI TOPLANTISI

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, il koordinasyon merkezinde 2017- 2018 eğitim- öğretim yılı kapsamında okullardaki güvenlik ve önlemlerle ilgili toplantı düzenledi. Toplantıya İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan'ın yanı sıra bir çok kurum müdürü ile STK temsilcileri katıldı.

Vali Güzeloğlu, Diyarbakır'da bu yıl bin 631 okulda, 13 bin 962 derslikte, e kayıt sistemine göre 440 bin öğrencinin eğitim ve öğretime başlayacağını belirterek, "Öğrencilerimize eğitim verecek 19 bin 937 öğretmenimiz, eğitim hizmeti sunmak üzere görevli olacaklar. Ayrıca ilimiz genelinde 3 bin 168 yerleşim biriminden 70 bin 293 öğrenci, 5 bin 522 araçla, 351 taşıma merkezi okullara taşınarak eğitim almaları sağlanacaktır" dedi.

OKULLARIN ÇEVRESİNDE ÖNLEMLER

Vali Güzeloğlu, bu yıl İçişleri Bakanlığı koordinesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da okullar ve çevresinde güvenlik önlemleri alındığını kaydederek, okul çevresinde okulla ilgisi bulunmayan, öğrenci ve görevli olamayan hiç kimsenin bulunmamasını sağlayacaklarını vurguladı.

EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ

"En değerli varlıklarını bizlere emanet eden anne ve babaların bu emanetini en güzel şekilde eğitmek ve yetiştirmek bizim en temel vazifemizdir. Çocuklarımızın sadece okulda değil evinden okula kadar olan yol, trafik ve okul çevresi dahil güvenliklerinin sağlanması, en küçük bir sorunun yaşanmaması da temel önceliğimizdir." ifadelerini kullanan Güzeloğlu, güvenli eğitim koordinasyon görevlilerinin okul çevresindeki risk faktörlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışma yapacağını anlattı.

Eğitim öğretimle ilgisi olmayan kişilerin okul çevresinde bulunmamasını sağlayacaklarını kaydeden Güzeloğlu, sabah evinden keyifle çıkan bir çocuğun, sevincinin ve okulla buluşmasının önündeki en küçük bir olumsuzluğun yaşanmamasını hedeflediklerini söyledi.

İDEOLOJİK FAALİYETLERE ASLA İZİN YOK

Çocukların ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek her türlü yasadışı örgüt, ideoloji ve faaliyetlerin eğitim kurumlarında asla bulunamayacağını vurgulayan Vali Güzeloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç bir şekilde yansıması, çocuklarla buluşması, çocuklarımıza bu anlamda bir konu yapılmasına izin verilmeyecek. Okul servis araçlarından başlayarak her alan eğitim ve öğretimin doğrudan hem ilgili hem de sorumlu olduğu alanlardır. Kesin ve açık bir kararlılığımız vardır. Çocukların her yönden gelişimini olumsuz yönde etkilemesine izin vermeyeceğiz. Yasadışı örgütlerin her türlü terör örgütünün uzantılarının, ideolojik yansımalarının ve faaliyetlerinin okul, okul çevresi dışı ve öğrencileri hedef almasına asla izin verilmeyecek. Bu konuda devletimizin kararı açık ve nettir."

Kaynak: Diyarbakır Söz