O'na çok ama çok muhtacız!

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Demirelli, modern dünyanın keşmekeşliği içerisinde insan oğlunun yalnız kaldığında yüce peygamberimizin bundan bin 500 yıl önce bizlere ulaştırdığı ilahi mesajın anlamının daha fazla ortaya çıktığını söyledi.

O'na çok ama çok muhtacız!

Diyarbakır’da Hz.Muhammed (SAV)’ın kutlu doğumu nedeniyle düzenlenen etkinliklere Yenişehir Müftülüğü de dahil oldu.

Yenişehir İlçe Müftülüğü’nün Demirok Tesisleri’nde düzenlediği etkinliğe İlçe Kaymakamı Mustafa Demirelli, İlçe Müftüsü Alaattin Bozkurt, Diyanet-Sen Şube Başkanı Ömer Evsen, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Budak, din adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program,Abdülcelil Camii İmam Hatibi Abdurrahman Birbir’in okuduğu Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.

‘MESAJLARINI İYİ ANLAMAYA İHTİYAÇ VAR’

Daha sonra konuşan Yenişehir İlçe Kaymakamı Mustafa Demirelli,günümüz modern dünyasında Hz. Muhammed (SAV)’ın getirdiği mesajları iyi anlamaya ve hayatımızda uygulamaya çok daha fazla ihtyaç olduğunu söyledi.

Demirelli,”Peygamberimizi anlatmak benim haddim değil .Kendimde böyle bir hak görmüyorum ama benim söylemek istediğim bu modem dünyanın keşmekeşliği ,karmaşıklığı ,zorlukları içerisinde insan oğlu kendi kendine yalnız kaldığında yüce peygamberimizin bundan 1500 yıl önce bizlere ulaştırdığı ilahi mesajı anlamını daha fazla ortaya çıktığını görmekteyiz .İnsan modern çağın getirdiği imkanlar içersinde yalnızlık ve büyük bir boşluk hissedebiliyor .Kutlu doğum münasebetiyle sevgi hoş görü ve kardeşlik daha da pekişiyor .”dedi

‘PEYGAMBERE FAZLA SALAVAT GETİRELİM’

Yenişehir İlçe müftüsü Alattın Bozkurt ise konuşmasında Hz. Peygambere salavat getirmenin önemine dikkat çekti,tüm Müslümanları daha fazla salavat getirmeye davet etti.

Bozkurt,”O ,18 bin alemin efendisidir. Böyle bir peygamberin ümmeti olduğumuz için ne mutlu bizlere. Bir   ayeti kerimede Allah şöyle buyuruyor ;’Allah ve melekleri peygambere salat getirirler. Ey iman edenler siz de peygambere salat ve selam getirin.’Sahabe ikram ,’Ya resülallah sana nasıl salavat getirelim?’ diyor . Peygamber efendimiz ise ,’Ey Allah’ım Hz. Muhammed ve onun aline   rahmetin indir diye bana sallat getiriniz .’ demiştir .” Bizler de elimizden geldiğince Resülallah’a daha fazla salavat getirelim. Bunu yapalım ki o da bize şefaat eylesin. “dedi

Kaynak: Diyarbakır Söz