Önce kavga, sonra sulh

Kaymakam, İmam olayından sonra bu kez, Kaymakamlık binası içerisinde iddiaya göre İmamın yakınları ile AK Parti İlçe Başkanını kardeşi kavga etti. Polisin müdahalesiyle kavga büyümeden önlendi. Olaya müdahale eden ve iki aile fertlerini sakinleştiren Kaymakam Burak Akeller daha sonra kanaat önderlerinin de görüşmesiyle, aileler sulha çağırıp, barış yemeği yedi.

Önce kavga, sonra sulh

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kaymakam ve cami hocası tartışmalarının yankıları devam ederken dün de İçişleri Bakanlığından görevlendirilen müfettişlerin Kaymakamlık binasına girdikleri sırada cami hocasının akrabaları ile AK Parti İlçe Başkanı Abdulselam Toprak'ın kardeşi M. Toprak arasında gerginlik yaşandı.  Toprak’ın darp edildiği iddia edilirken, polisin müdahalesiyle olay büyümeden önlendi. Olaya müdahale eden ve iki aile fertlerini sakinleştiren Kaymakam Burak Akeller daha sonra kanaat önderlerinin de görüşmesiyle, aileler barıştırıldı.

KAYMAKAM VE CAMİ İMAMI

Kulp ilçesinde geçen hafta Kaymakam Burak Akeller’in, cuma namazı için gittiği camide hutbeyi eksik okuduğu için imam Masum Koçabağ’ı darp ettiği iddiaları sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettiş ilçeye geldi.

İddiaya göre,  Bakanlık müfettişlerin kaymakamlık binasına girişleri sırasında kaymakama destek verdiği öne sürülen AK Parti İlçe Başkanı Abdulselam Toprak ile imamın akrabaları arasında kaymakamlık binasında, sözlü tartışma yaşandı. Toprak'ın kardeşi ve eski ilçe başkanı arasında kavga çıktı.

GERGİNLİK SONA ERDİ

Yaklaşık yarım saat süren gerginlik polislerin araya girmesiyle sona erdi. İmamın akrabaları kaymakamlık binasından uzaklaştırıldı. Bakanlık müfettişinin Kaymakam Burak Akeller ile görüştüğü, sonrasında mağdur olduğu bildirilen cami imamı Masum Koçabağ ile görüşecekler.

İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI

Burada kaymakamlık binası önünde kavga eden iki alenin bireylerini, Kaymakam Burak Akeller sakinleştirdi. Akeller, daha sonra Kaymakamlık binasına geçip, kanaat önderleriyle birlikte ailelerle görüştü. Taraflar barışırken, beraber yenilen yemeğin ardından Kaymakam Akeller ve taraflar hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz