Ozan Şiyar mezarı başında anıldı

Kürt Sanatçı Ozan Şiyar (Celal Sarıkaya) ölümünün 11. yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Ozan Şiyar mezarı başında anıldı

22 Nisan 2001 yılında İsveç'in Stockholm şehrinde yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren Kürt sanatçı Ozan Şiyar için anma töreni düzenlendi. Şeyh Halil Mezarlığında bulunan mezarı başında bir araya gelen ve aralarında Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP ilçe eş başkanları Mahmut ekti, Halime Söner, BDP ilçe yöneticileri, Silvan Kültür-Sanat ve Müzisyenleri Koruma Derneği (SİMDER) sanatçı ve çalışanları, Dicle Fırat, Cigerxwin, Aram Tigran ve Zembilfroş Sanat Merkezi sanatçı ve

çalışanlarının yanı sıra çok sayıda sanatçı dostlarının da aralarında bulunduğu kalabalık kitle saygı duruşunda bulunarak dua etti. Ardından mezarlığa kırmızı karanfil bırakan kitle adına kısa bir konuşma yapan Sanatçı Farqin, Ozan Şiyar şahsında tüm kürt sanatçılarını andıklarını belirterek bağlılık sözü verdi.

KÜRT SANATÇI

Konuşmanın ardından "Şehid Namirin" sloganı atan kalabalık etkinliklerin yapılacağı ve mezarlıktan yaklaşık 3 kilometre uzakta bulunan Dilan Düğün Salonu'na kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş esnasında kaldırımdan yürüyen vatandaşlar Gazi Caddesi üzerinde eski Silvan Lisesi önünde polis durdurarak yürüyüş yapılmasına izin vermedi. Burada bir konuşma yapan Ozan Şiyar'ın eşi Sebahat Sarıkaya, "Biz hazırlığımızı yapmışız gideceğiz. Aykırı bir şey yapmıyoruz. Önümüzü kesiyorsunuz. Biz ölümüze saygı

duyuyoruz sahip çıkıyoruz. Ölümüzü anıyoruz. Gideceğiz sonuna kadarda gideceğiz. Engel olamayacaksınız hiçbir zaman hiçbir şeye. Bu bizim en doğal hakkımızdır" dedi.

Yapılan diyaloğun ve kısa bir tartışmanın ardından polisler yolu açtı. Ozan Şiyar'ın posterleri ile süslenen salonda konuşma yapan BDP ilçe eş başkanı Mahmut Ekti, Silvan belediye başkanı Fadıl Erdede ve SİMDER adına konuşma yapan Muzaffer Doğru ozan Şiyar'ı anlatarak saygıyla andı. Daha sonra SİMDER, Dicle Fırat, Cigerxwin, Aram Tigran ve Zembilfroş Sanat Merkezi sanatçıları sahne alarak Ozan Şiyar'ın şarkılarını seslendirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler