Raşa`nın yalnız tabloları

İkinci “Paris okulu” nun yaşayan son ressamlarından Remzi Raşa’nın eserlerinden oluşan “Yalnızlığı Seçmek” Bir Retrospektif: 1946- 2006 sergisi Diyarbakır’da açıldı.

Raşa`nın yalnız tabloları

Sümerpark’ta bulunan Amed Sanat Galerisi’ndeki açılışa aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Gazeteci Nuray Mert, Yıldırım Türker, Banu Güven, Murat Çelikkaya'nın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

RAŞA'NIN TABLOLARI

Serginin açılışını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Raşa’nın eserlerinin Diyarbakır’da sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bugün bizim çok özel bir gün" dedi. 58 yıl aradan sonra Raşa'nın sanatsal çalışmalarını kadim topraklarda halkıyla paylaştığını söyleyen Baydemir, serginin Diyarbakır'a getirilmesinde başta Anadolu Kültür A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür etti. Baydemir, Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yaşam bulması için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra sergiyi dolaşan Baydemir'e Ressam Remzi Raşa eşlik ederek resimleri hakkında bilgi verdi. Raşa, 6 Mayıs'a kadar sürecek sergiye katılan davetlilerin kitaplarını imzalayarak, Diyarbakır'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz