Sait sağlığına kavuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eşi Sare Davutoğlu'nun durumunu yakından takip ettiği, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda yaralanan 7 yaşındaki Sait Tan, Ankara'daki tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu oldu.

Sait sağlığına kavuştu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde jandarma komutanlığına ve lojmanların da bulunduğu emniyet binasına, ocak ayında bomba yüklü araçla yapılan saldırıda, Tan ailesinin en küçük üyesi 7 yaşındaki Sait de yaralanmıştı.

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, vücudunun büyük bir bölümünde yanıklar olan Tan'ı, tedavi gördüğü Dışkapı Çocuk Hastanesi'nde ziyaret ederek durumunu yakından takip etmişti.

Patlamada polis baba Lokman Tan, eşi Meryem ve kızları Zehra Tan da yaralanmış ve Ankara'daki hastanelerde tedavi altına alınmışlardı. Tedavilerinin ardından taburcu olan Tan ailesi, Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Ankara 2. Bölge Sekreterliğine teşekkür ziyaretinde bulundu.

- "Halka huzur gelsin"

Baba Lokman Tan, ziyaret sırasında çocuklarının sağlığına kavuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tan, Bölgede süren terörle mücadele operasyonlarına ilişkin "Oradaki bütün arkadaşlarımın Allah yardımcıları olsun. Ben Mardinliyim. Ailece annem, babam, biz Kürt'üz. Bir polis olarak, en güzel şekilde görevimizi yapıyoruz. Halkın da bu konuda emniyet görevlilerine, polislere, askerlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Terör belasının bir an önce defolmasını, halka huzur getirmesini diliyorum." diye konuştu.

Kısa bir süre sonra Diyarbakır'a giderek görevinin başına döneceğini ifade eden baba Tan, "Çocuklarım sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum. Sait'in tedavi gördüğü Dışkapı Çocuk Hastanesi'ndeki hocalarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Anne Meryem Tan da çocuklarıyla yakından ilgilenen Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu'na teşekkürlerini ileterek "Bizim durumumuzu sordular, güzel ilgilendiler. İki kere görmeye geldiler. Başbakanımız telefonla aradılar. Çok sağ olsunlar, onları çok seviyoruz. Allah, başımızdan eksik etmesin. Sait, şu anda eskiye göre çok iyi. Fizik tedavisi kaldı, o da geçer inşallah." görüşünü aktardı.

Patlama anını hatırlamak istemediğini anlatan anne Tan, "Geride kaldı, hepsini unutmak istiyoruz ailece. Kötü bir şey oldu. Cezasız kalmayacak bu olay." diye konuştu.

- Sait, bir an önce okuluna kavuşmak istiyor

Etrafında olup bitenlerden habersiz olan minik Sait'in tek dileği ise bir an önce Diyarbakır'a giderek okuluna ve arkadaşlarına kavuşmak.  Başbakan Davutoğlu'na seslenen Tan, "Başbakanıma selamım var. Onu çok seviyorum" dedi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Ankara 2. Bölge Sekreterliği yöneticileri de ailesiyle ziyarete gelen Sait'e, dizüstü bilgisayar hediye etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz