Satranç turnuvası startını aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen satranç turnuvası başladı.

Satranç turnuvası startını aldı

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda düzenlenen satranç turnuvasına 14 yaş altı ve 14 yaş üstü 130 kişi aileleriyle birlikte katıldı. Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri ve Federasyon Bölge Temsilcisi Hacı Yılmaz, yarışmaların başarılı ve centilmence geçmesini temenni ederek, "Satranç sporunun birliği beraberliği, kardeşliği, dayanışmayı tetiklediğini düşünüyorum" dedi. Yılmaz, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için belediyeye teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin devamını diledi.

SATRANÇ TURNUVASI

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, bin 300 yıllık geçmişi olan satranç sporunun bu coğrafyanın en kadim sporlarından biri olduğunu söyledi. Satrancın bir spor olmanın dışında bir zihin geliştirme aracı olduğuna dikkat çeken Baydemir, "Satranç aynı zamanda gençleri ve çocukları olası negatif alışkanlıklardan, risklerden arındırmanın, uzaklaştırmanın belki de negatif risklerle insanlar arasında setler ve bentler oluşturmanın en önemli araçlarından bir tanesidir" diye konuştu. Satrancın bir sabır oyunu olduğunu kaydeden Baydemir, "Hepinize sabır, zihin açıklığı ve başarı diliyorum. Bana göre satrançta kaybeden yoktur. Satranç bir nevi paylaşım oyunudur. Zamanı doğru değerlendirmek ve strateji oyunudur" ifadelerini kullandı. Baydemir, daha sonra ilk hamleyi yaparak turnuvanın startını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz