Sayaç okuma kavgası çıktı

Diyarbakır’da DEDAŞ ekipleri ile mahalle sakinleri arasında gerginlik

Sayaç okuma kavgası çıktı

Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Ormankaya Mahallesinde sayaç okumaya giden DEDAŞ ekipleri ile mahalle sakinleri arasında çıkan gerginlikte 5 DEDAŞ personeli yaralandı.

Olay, Hazro ilçesi Ormankaya Mahallesi’nde saat 15:30 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 35 kişilik DEDAŞ ekibi Ormankaya Mahallesi’nde çalışma başlattı. Henüz kimliği belirlenemeyen abonenin evinde sayaç okuma çalışması yaparken yapıya müdahale etmek istedi. Sara hastası olduğu öğrenilen ev sahibi, ekibin müdahale edeceğini görünce sinir krizi geçirdi.

Ekibin müdahalesine karşı çıkan sara hastası kadın ile DEDAŞ personeli arasında tartışma çıktı. Sara hastası olduğu öğrenilen kadının akrabalarının da müdahale ettiği tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü.

5 KİŞİ YARALANDI

Çıkan kavgada 5 DEDAŞ personeli çeşitli yerlerinden yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri havaya ateş ederek çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerince yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından önce Hazro Devlet Hastanesine, daha sonra da Diyarbakır’da ki hastanelere kaldırıldı. 

Kavga edenlerin birbirinden şikayetçi olduğu öğrenildi

Kaynak: Diyarbakır Söz