Selahattin Demirtaş yeniden cezaevine götürüldü, Diyarbakır’da kaç saat kaldı?

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş'ın rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır'a getirildi.

Selahattin Demirtaş yeniden cezaevine götürüldü, Diyarbakır’da kaç saat kaldı?

Demirtaş hastaneden ayrılırken zırhlı araç, hastane kapısına yanaştırıldı ve basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmedi. Demirtaş'ın elleri kelepçesiz şekilde zırhlı araca bindiği görüldü. Demirtaş'ın hastanede olduğu sırada da yalnızca hastaların girişine izin verildi. Sadiye Demirtaş'ın tedavi gördüğü kata da sadece görevli doktor ve hemşireler girebildi. 

Annesini ziyaret eden Demirtaş, yaklaşık 5 saat hastanede kaldıktan sonra saat 23.00'te yoğun güvenlik önlemleri altında havaalanına götürüldü.

Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş, 31 Aralık 2023 günü vefat etmişti.

DEM PARTİ: DUALARIMIZ SADİYE ANNEMİZLE

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'a götürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Demirtaş'ın annesini ziyaret etmek istediği aktarılan açıklamada, "Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’da hastanede müşahede altındadır. Yoldaşımız Selahattin Demirtaş, talebi üzerine annesini görmek üzere Diyarbakır’a götürülmüş ve annesini ziyaret etmiştir. Dualarımız Sadiye Annemizle. Tek temennimiz en kısa zamanda sağlığına kavuşmasıdır" denildi.

Haber: İsa İPEK

Kaynak: Diyarbakır Söz