Silvan'da gönüllerin buluşması!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Silvan'da gönüllerin buluşması!

İlçede bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, İlçe Müftülüğü ilahi ekibi tarafından ilahiler seslendirildi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, halka birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Peygamberlerin görevinin insanlara Allah'ın birliğini anlatmak olduğunu belirten Özdemir, şunları kaydetti:

KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

"İnsan, Allah'ı bilme, dinleme, ve kulluk etmek için yeryüzüne gönderildi. İnsanın yeryüzündeki en temel amacı dünyada kendi şahsına şan ve şöhret kazandırmak değildir. Dünyadaki bütün insanların rengi, ırkı, soyu fark etmez, bütün Müslümanlar kardeştir. Hazreti Muhammed Mekke'deki bütün insanları İslam'a davet ettiği en temel metodu 'Allah'tan başka İlah yoktur' ilkesiydi. Mekke'de insanlar İslam'a davet edildiği zaman unuttuğumuz husus şudur ki Mekke'nin bütün insanları Allah'ın var olduğunu kabul eden insanlardı. Allah'a şirk koşan insanlar ve başta putlara tapan, onlara inanıp yakaran insanların bildiği en temel ilkelerden biri Allah'ın yeri ve göğü yarattığı hususudur."

Mevlidi Şerifin okunduğu program, siyer sınavında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve okunan dualarla sona erdi. Programa, Silvan Kaymakamı Murat Kütük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz