SON DAKİKA! Diyarbakır karıştı!

Diyarbakır ofis semtinde Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto eden gruplarla polis arasında çatışma çıktı. Çıkan olaylar sonucu Ofis Ekinciler caddesi ve Gevran caddesindeki esnaflar kepenk kapatırken, gazdan dolayı insanlar zor anlar yaşıyor. Hava karardıktan sonra olaylar devam ediyor.

SON DAKİKA! Diyarbakır karıştı!

Diyarbakır ofis semtinde Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto eden gruplarla polis arasında çatışma çıktı. Çıkan olaylar sonucu Ofis Ekinciler caddesi ve Gevran caddesindeki esnaflar kepenk kapatırken, gazdan dolayı insanlar zor anlar yaşıyor.

Polisin attığı gaz bombalarından biri Ofis semtnde bulunan Konukevine isabet etti.

Çıkan olaylarda bir çocuğun ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Şehirde gerginlik devam ediyor. Havaların kararmasıyla gösteri yapan topluluk hala dağılmadı, vatandaşlar tedirgin bir şekilde evlerine çekiliyor.

İhlas Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı’nın çağrısı üzerine Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik partili, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesine yürümek istedi. Ancak yolu kapatan polis, kitlenin yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine aralarında HDP eski milletvekili Sebahat Tuncel, HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen ve DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek’in bulunduğu heyet, 3 kez polis yetkilileri ile görüştü. Kitle, polisin izin vermemesi üzerine burada oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eylemi sürerken, kitlenin içerisinden ayrılan bir grup, Ofis semtine doğru yürüyüşe geçti. Burada grup içerisinden Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’na (TOMA) ses bombası atıldı. Polis de gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Oturma eyleminin sürdüren grup ise, polisin izin vermemesi üzerine ara sokaklardan Sur ilçesine yürümek istedi. Polis, ofis semtine kadar yürüyen gruba Ekinciler Caddesi üzerinde müdahale etti. Müdahale üzerine grup ara sokaklara kaçtı. Ara sokaklara giren gruplar, buradan polise taşlarla saldırdı. Polis de gruplara müdahale ederken, olaylar kentin diğer bölgelerine yayıldı. (İHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz