Sosyal adaleti sağlama çabası

Sarmaşık Derneği'nin yeni yönetimini makamında kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, herkesi sosyal adaleti sağlama noktasında yoksullukla mücadeleye davet etti.

Sosyal adaleti sağlama çabası

Sarmaşık Derneği Başkanı Dr. Selçuk Mızraklı ve yeni yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Ziyarette Mızraklı, Büyükşehir Belediyesi'nde kendilerini evlerindeymiş gibi hissettiklerini, Sarmaşık Derneği'nin ortaya koymuş olduğu bütün emek ve çabada Baydemir'in sağladığı katkının herkes tarafından bilindiğini söyledi.

SARMAŞIK DERNEĞİ

Dernek seçiminden sonra yeni döneme ilişkin olarak görüş ve önerilerini almak üzere ziyaret gerçekleştirme ihtiyacı hissettiklerini belirten Mızraklı, devam eden projeleri bulunduğunu ve bunlara yeni nitelikler eklemeyi düşündüklerini söyledi. Herkesin evinde çok acil ve önemli ihtiyaç olan iki-üç emeği nasıl sağlanabileceği üzerinde kafa yorulması gerektiğini ifade eden Mızraklı, yeni kampanyalar düzenlemeyi düşündüklerini söyledi. "Alın teri havuzu" diye tanımladıkları ve çalışanların dayanışma sayısını artırmaya yönelik kampanyalarının devam edeceğini vurgulayan Mızraklı, eksiklikleri konusunda öneri ve katkı beklediklerini söyledi.

"SİYASETLER ÜSTÜ YAPILAN EN DEĞERLİ ÇALIŞMA"

Baydemir ise, Sarmaşık Derneği'nin çalışmasının "siyasetler üstü yapılan en değerli çalışma" olduğunu söyledi. Başlanılan gün ile bugün arasında iyi bir mesafe katedildiğini belirten Baydemir, "Varsıllık ve yoksulluk aynı zamanda bir sosyal adalet meselesidir. Yoksulluğun bir kader olmağına, insan eliyle yaratıldığına inanıyorum. Benim nazarımda yapılan çalışma sosyal adaleti sağlama çalışmasıdır" dedi.

Varsıl ile yoksul arasındaki muhtemel yabancılaşmanın önüne geçme, karşılıklı vicdanı harekete geçirme çabasına herkesin sahip çıkma potansiyeli bulunduğunu belirten Baydemir, "Ne kadar çok insana ulaşılırsa o kadar etkin sonuç alınır. Sarmaşık Derneği'nin çalışması aynı zamanda pek çok musibetin yaşanmasını önleyen bir çabadır. Eve gıda girdiğinde o evin içerisinde gıda girmemesi durumunda olabilecek olası problemleri önlüyor. Toplum kendisini güvende hissetmek istiyorsa bence bir sosyal dayanışma

ağının da oluşması gerekiyor. Bütün Diyarbakır halkının, en azından düzenli bir geliri olan herkesin bir nebze de olsa katkı sunması, destek elini uzatmasıdır" diye konuştu.

Bugüne kadar destek veren herkese teşekkür eden Baydemir, "Bu proje Diyarbakır halkının desteğiyle bir modele dönüştü" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz