Sosyal donatı alanı olacak!

Bağlar Belediyesi'nin yıkımını gerçekleştirdiği eski yapı sosyal donatı alanı olarak değerlendirilecek.

Sosyal donatı alanı olacak!

Diyarbakır'da eski Bağlar bölgesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde yer alan ve çevrede yaşayan vatandaşları rahatsız eden metruk yapının yıkımı Bağlar Belediyesi'nce mülk sahipleri ikna edilerek gerçekleştirildi.

Zabıta ekiplerinin aldığı önlemlerin gözetiminde önce tahliye, ardında da Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkım işlemleri tamamlandı.

Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, mahallesindeki bu önemli sorunu çözüme kavuşturan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkür ederek,"Mahallemiz adına çok güzel oldu. Hüseyin başkann emeği çok büyük. Büyükşehir Belediyesi de  inşallah burayı çok amaçlı park ve sosyal donatı alanı haline getirecek." diye konuştu.

Bağlar Belediyesi , sahipleri tarafından uzun yıllar önce terk edildiği için zamanla işlevini kaybeden ve başka amaçlarla kullanılmaya başlanan yapıyı önce tahliye etti, ardında da yıkımını gerçekleştirdi.

Mülk sahiplerine ulaşarak onları ikna eden ve buranın mahalle halkının yararına değerlendirilmesi için protokol imzalayan Bağlar Belediyesi yönetimi vatandaşların şikayetine neden olan sorunu çözüme kavuşturdu.

BEYOĞLU:"HER ŞEY HALKIMIZIN HUZURU İÇİN"

Zabıta ekipleri tarafından alınan önlemlerle tahliye edilen yapı, daha sonra iş makinesiyle ortadan kaldırılarak temizlendi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,"Vatandaşlarımızı rahatsız eden ve mahallenin görüntüsünü bozan bir tablo vardı. Bugüne kadar çözümüne katkı sunduğumuz bir çok sorun gibi bu sorunu da kıymetli halkımızın yararına olacak şekilde çözdük. " değerlendirmesinde bulundu.

MUHTAR DİLEK DEMİR :"SOSYAL DONATI PROJESİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK"

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun her konuda olduğu gibi bu sorunun çözülmesi için de kararlı bir irade ortaya koyduğunun altını çizen Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, bu alanın çok amaçlı sosyal donatı projesine dönüştürüleceğini açıkladı.

Demir,"Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu'na bir kez daha halkın yanında durarak iyi niyetle ve gayretle çözüm ürettiği için teşekkür ediyoruz. Fiziki konumundan dolayı mahallemizde ve yakın çevremizde sosyal donatı alanları yok.Büyükşehir Belediyesi burayı mahallemize yakışan bir park ve sosyal alan projesine dönüştürecek. " diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz