STK'lardan ortak mesaj: Buruk bir bayram geçiriyoruz

Ramazan Bayramı münasebetiyle bayram mesajlarını paylaşan STK temsilcileri, Gazze'de yaklaşık 6 aydır devam eden soykırıma dikkat çekerek orada katliam yaşanırken bayramı sevinçle geçirmenin mümkün olmadığını söylediler.

STK'lardan ortak mesaj: Buruk bir bayram geçiriyoruz

İsrail rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yaptığı soykırım ve katliam, 6 aydır devam ediyor. Diyarbakır'da farklı alanlarda hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Ramazan Bayramı dolayısıyla paylaştıkları bayram mesajında dile getirdikleri ortak yara Gazze oldu.

Bayram mesajını paylaşan STK temsilcilerinden Din Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız, "Bir ay boyunca tuttuğumuz oruçlarımız Allah katında inşallah kabul olacaktır. İslam dininde Ramazan ve Kurban Bayramız var.

Bu bayramlar sevinç, kardeşlik ve barış demektir. Ramazan Bayramı bütün İslam alemi için hayırlara vesile olsun. Gazze ve Filistin'de yaşayan Müslüman kardeşlerimiz şu an sıkıntı ve eziyet içerisindeler.

Rabbim onlara da bir refah kapısını açar. Siyonist israilin zulmü de inşallah başlarına geçirilir. Güç ve zafer Müslümanlarındır inşallah." dedi.

"Kardeşlerimiz israil saldırıları altında inlerken bizim bayramı neşe ve sevinç içerisinde karşılamamız doğru değil"

7 Ekim'den nu yana devam eden katliamların Müslümanları bayramın neşesinden alıkoyduğunu söyleyen Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, "Bu seneki Ramazan Bayramı'nı içimiz buruk karşılıyoruz. Bilindiği üzere kardeşlerimiz israil saldırıları altında büyük bir yıkım yaşayıp inim inim inlerken bizlerin bayramı neşe ve sevinç içerisinde karşılamamız doğru olmaz.

Bir tarafımız yas bir tarafımız da dinimizin bizlere Ramazan orucunun ardından sunduğu bir bayram mükafatı var. 7 ekimden bu yana Gazze'nin içerisinde bulunduğu durum ve sürekli artan şiddetin boyutu bizleri bayramın neşesinden alıkoyuyor." ifadelerini kullandı.

Tekdemir, "Bu bayramı dualarla, sabırla ve Gazze'deki kardeşlerimizin de gerçek bayramlara kavuşabilmesi için niyazda bulunarak geçireceğiz. Mümin için zaten gerçek bayram ahirettir.

Dolayısıyla dünya müminin zindanı, bela ve musibetlerle imtihan edildiği yerdir. Mümin için asıl bayram, mutluluk, birleşme ve mükafat cennettir. Dolayısıyla bayram oradadır. Allah bizleri Gazzeli kardeşlerimizle birlikte hakiki bayramlara kavuştursun." şeklinde konuştu.

"Bayram, müminlere yeni bir enerji veren sevinç günleridir"

Bayramı müminler için bir ay boyunca gördükleri zahmetten sonra hak ettikleri bir sevinç günü olarak tanımlayan Diyanet Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Cüneyt Özmen, şunları söyledi:

"Ehli iman nasıl ki 4 elle ibadetlerine sarılıyorsa aynı zamanda bayrama da sarılmalı ve gereksinimleri nelerse yerine getirilmelidir. Bayram, müminlere yeni bir enerji vermekte ve büyük bir tesir bırakmaktadır. Bayramdan sonraki hayat için yeni bir enerji alıp iman gücüyle çalışmaya gayret ederler.

Bayram sevinç günleridir ama maalesef bu Ramazan ayında Gazze'de cereyan eden olaylar bizi sevinçli değil kedere sevk eden olaydır. Gazzeli kardeşlerimiz için günlerce ve aylarca yapılan dualar inşallah Allah katında kabul olmuştur."

Gazzede devam eden olaylar karşısında yetkililerin sessiz bekleyişine dikkat çeken Özmen, "Genel itibariyle baktığımız zaman birçok yetkili ve etkililer bundan duyarsız kalmışlar. Birey, fert ve toplumsal olarak Allah-u Teala bizlerden bu hesabı alacaktır.

Yüce Allah-u Teala Gazze'deki ve Filistin'deki kardeşlerimize hayırlı kapılar açsın. Zira bayramlarda dualar ve ibadetler katbekat karşılıklı görünür. Dolayısıyla bu bayramda ibadet etmeliyiz ve yapacağımız duaları da ibadet olarak değerlendirmeliyiz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz