Sur'da Abluka!

48 saat içerisindeki çatışmada bir asker şehit olurken, 4 polis 8 asker de yaralandı, 4 PKK'lı da öldürüldü. Teslim olan PKK'lının itiraflarıyla, Sur'da 48 saattir nokta operasyonları düzenlenirken, Örgütün keskin nişancıları Kanas silahı ve el yapımı patlayıcılarla güvenlik güçlerine karşılık veriyor.

Sur'da Abluka!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, üç gün önce kendiliğinden teslim olan İki örgüt üyesinin itirafları üzerine güvenlik güçleri bölgede nokta operasyonları başlatırken, son 48 saat içerisinde çıkan çatışmalarda yaralanan ve hastaneye kaldırılan askerlerden biri kurtarılamayarak şehit düştü, 7 silah arkadaşının tedavisi ise devam ediyor. Biri kanas silahıyla 4 polis memurunun yaralandığı Sur ilçesinde, 4 örgüt üyesi de ölü ele geçirildi.

NOKTA HAREKATI

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde PKK'lıların kazdığı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, Üç gün öce örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan İki PKK'lının verdiği ifadeler üzerine, ilçede nokta operasyonları başlatıldı.

TÜNEL BULUNDU

Güvenlik kuvvetleri Sur ilçesi Hasırlı ve Fatihpaşa Mahallesi bölgesinde bir tünel tespit ederek giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Tünelde çok sayıda örgüt militanın bulunduğunu tespit eden güvenlik kuvvetleri, teslim olmaları yönünde uyarıda bulundu. Teslim olan imi militanın ifadesinde tünelde yaklaşık 50 civarında PKK'lının barındığı bildirildi. Bölgeyi ablukaya alan güvenlik kuvvetleri operasyonlarını tüm hızıyla sürdürüyor.

ASKER ŞEHİT OLDU

Jandarma ve Polisin yansıra köy korucularının da katıldığı kıskaç harekatına karşı, önceki gün ve dün PKK'nın keskin nişancıları kanas suikast silahı ve uzaktan kumandalı patlayıcılarla, karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar yaşanırken, çatışmalarda 1'i ağır olmak üzere yaralanan 8 askerden  Uzman Çavuş Uğur Şahin şehit düştü.

KANASLA SALDIRI

Öte yandan, çatışmalar sırasında PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 polis memurunun yaralanmasının ardından, Dabanoğlu Mahallesi Kasımpaşa Camisi yakınlarında PKK'lıların el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şarapnel parçalarının isabet ettiği 3 polis memuru daha yaralandı. Yaralı polisler Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı 3 polis memurunun hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Sur'daki 48 saattir süren şiddetli çatışmalarda 4 örgüt üyesi ölü ele geçirildi. Genelkurmay başkanlığı, Sur'da yürütülen operasyonlarda bugüne kadar ölü ele geçirilen PKK'lı sayısını 101 olarak açıkladı.

ŞEHİT ASKERE TÖREN

Öte yandan operasyon sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan jandarma uzman çavuş Uğur Şahin için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehidin ailesi ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören şehidin cenazesinin katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve şehit uzman çavuş Uğur Şahin'in öz geçmişinin okunmasından sonra 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan Üsteğmen Burak Tunç Bilek yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi.

AMAÇLARINI ULAŞMAYACAKLAR

Üsteğmen Bilek, "Bölücü terör örgütü hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz" dedi.  Konuşmanın ardından törene katılanlar toplu halde dua ettikten sonra, jandarma uzman çavuş Uğur Şahin'in cenazesi memleketi Kırşehir'e gönderildi.

SİİRT'TE CENAZE TÖRENİ

Buarada Siirt'te PKK operasyonunda, 39 yaşında şehit olan polis memuru Yalçın Yamaner için tören düzenlendi.

Siirt Valiliği önünde düzenlenen törene Vali Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Akçakale, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Emniyet Müdürü Özkan, törende yaptığı konuşmada, dün sabah saatlerinde, daha önce yaptıkları çalışmalar sonucunda, Siirt'in huzurunu ciddi bir şekilde tehdit ettiğini tespit ettikleri bir terörist grubuna operasyon planladıklarını anımsattı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehidin naaşının tören alanına getirilişi sırasında meslektaşları ve vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken, Yamaner'in kızları Betül ve Begüm koşarak babalarının tabutuna sarılıp ağladı. Şehidin büyük kızı Betül, teröre tepki gösterdi. Operasyonda yaralanan özel hareket polisi Ömer Faruk Özgen de koltuk değnekleriyle arkadaşlarının yardımıyla törene katıldı.  Şehidin cenazesi dualarla memleketi Ordu'ya uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz