Sur'dan tahliye edilen 6 kişiden 1'i hastanede öldü

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı süren merkez ilçesi Sur'da mahsur kalan 6 kişi bu akşam saatlerinde tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında hasta olan 64 yaşındaki Fatma Ateş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sur'dan tahliye edilen 6 kişiden 1'i hastanede öldü

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nin çatışmaların sürdüğü Hasırlı Mahallesi'nde yaşayan 1'i yaralı kadın 6 kişi, dün akşam saatlerinde tahliye edildi.

TAHLİYE EDİLEN AİLE

Ermeni Surp Giragos Kilisesi'nin bulunduğu bölgeden sopaların uçuna bağladıkları beyaz bezlerle güvenlik güçlerinin olduğu yere ağır hasta olan Fatma Ateş'i battaniyede taşıyarak gelen 2'si kadın 5 kişi, güvenlik güçlerince bölgeden tahliye edildi.

Tahliye edilenler arasındaki Fatma Ateş, ambulansla hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Ancak Ateş, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. Tahliye edilen 5 kişi ise bilgilerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

YAŞLI KADIN ÖLDÜ 

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz