Taşçıer dönemi mercek altında!

İl Milli Eğitim eski Müdürü Feysel Taşçıer ile döneminin 17 ilçe Milli Eğitim Müdürü hakkında müfettişlerin hazırladığı rapor doğrultusunda, soruşturma başlatıldı. Diyarbakır polisi iddialara ilişkin çok sayıda kişinin ifadesine başvuruyor.

Taşçıer dönemi mercek altında!

MÜFETTİŞLERİN RAPORLARI

Diyarbakır’da önceki dönem İl Milli Eğitim Müdürlerinden olan Feysel Taşçıer ile yine dönemin 17 ilçe milli eğitim müdürü hakkında, taşıma ve yemek ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle, Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı raporlar doğrultusunda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

60 YAKIN DOSYA İNCELENİYOR

İncelemeye alınan 60’a yakın dosya ile ilgili Savcılığın yetkilendirdiği kolluk kuvvetleri, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesine isimleri belirlenen, dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile İhale Komisyonu üyelerinin ifadelerine başvuruyor. Şuana kadar 7 ilçe müdürünün emniyette ifade verdiği öğrenildi.

Diyarbakır’da görev yaptığı 6 Mart 2019- 11 Eylül 2020 tarihleri arasında tartışmalı kararlara imza attığı gerekçesiyle kentteki sivil toplum kuruluşların tepkisini çeken İl Milli Eğitim eski Müdürü Feysel Taşçıer hakkında, yolsuzluk nedeniyle soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

Taşçıer ile birlikte dönemin 17 ilçe milli eğitim müdürü hakkında kentteki kırsal alanlarda okuyan öğrencilerin taşıma ve yemek işleri başta olmak üzere, 60’in üzerinde düzenlenen ihalelerde usulsüzlük yapıldığı  yönünde, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, soruşturma konusu edildi.

TAŞIMA VE YEMEK İHALELERİNDE USULSÜZLÜK

Yoğun şikayetler üzerine Ankara’dan gelen müfettişlerin incelemesi sonucu hazırlanan raporlarda tespit edilen yemek ve taşıma ihalelerindeki yolsuzluk ve usulsüzlüğün onlarca milyon tutarında olduğu öğrenildi. Devleti milyonlarca lira zarara uğradıklarını belirleyen Bakanlık Müfettişler söz konusu kişiler hakkında idari ve adli işlem yapılmasını talep etti.

İl Milli Eğitim eski Müdürü Feysel Taşçıer ile aynı dönemde görev yapan 17 ilçe milli eğitim müdürünün yanında usulsüz işlemlere imza atan, çok sayıda kişinin isminin yer aldığı dosyalardan yargıya intikal ettirilenler, işleme alındı.

7 İLÇE MÜDÜRÜ İFADE VERDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dosyalar üzerine inceleme başlatıldı. Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma için kolluk görevlilerini yetkili kıldı.  İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar şubesinin yetkilendirildiği İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki yolsuzluklarla ilgili şuna kadar Taşçıer döneminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan 7 eski müdür ifadeye çağrıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından mercek altına alınan Taşçıer’in dönemiyle ilgili soruşturma İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından da doğrulanırken, önümüzdeki günlerde soruşturma kapsamında gözaltıların olabileceği öğrenildi.

ÇÜNGÜŞ SKANDALI SONRASI GÖREVDEN ALINMIŞTI

Taşçıer, son olarak Diyarbakır Söz Gazetesinin manşetten yayınladığı Çüngüş ilçesinde "sertifika skandalı" haberi sonrası 11 Eylül 2020 tarihinde görevden alınmıştı. Çüngüş ilçesindeki skandal olayda pandemi sürecinin başlangıcında hijyen eğitimi adı altında açılan halk eğitim merkezi kursunda yaklaşık 16 bin kişiye biner lira karşılığında elektronik sertifika verildiğini ortaya çıkmıştı. Söz konusu yolsuzluk iddiasıyla ilgili soruşturma ise halen devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz