Tehdit dolu skandal ifadeler

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın ifadeleri infial yarattı.

Tehdit dolu skandal ifadeler

İŞTE BAKIRHAN'IN KONUŞMASI;

Konuşmasına Kürtçe başlayan Bakırhan, gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

KAYBETMEYE MAHKUMLAR

Dikkat çekici ifadelere yer veren Bakırhan 

“Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Gençlik mücadelesi, örgütlü gençlik mücadelesi gerçekten de bu önemli süreçte hakkımızı hukukumuzu savunmamız, dilimize ve kültürümüze sahip çıkmamız için bize nefes olacaktır. Bugün Türkiye ve Kürdistan’ın dört yanından buraya gelen gençlerimiz çok iyi bilsinler ki onlar var oldukça halkımızı iliğine kadar ezen, yoksullaştıran, işsizleştiren, göçerten, yok sayan bu sömürü düzeni kaybetmeye mahkûmdur. Siz gençler var olduğunuz müddetçe, Kürtler onurlu bir şekilde Kürt olduklarını söylemeye devam edeceklerdir.”

dedi.

40 YILDIR SÜREN ÇATIŞMALAR

Bakırhan,

“Savaş ve çatışmalar bu ülkeye bir şey kazandırmadı. 40 yıldır bu ülkede savaş ve çatışmalar devam ediyor. Bu 40 yıl içerisinde bu ülkenin Kürt, Türk, Arap bütün renkleri fark etmeksizin gençler yaşamlarını yitiriyor. Dün yine çatışmalarda gencecik insanlar yaşamlarını yitirdi. Bir de çıkıp yaşamını yitiren gençlere üzüldüklerini söylüyorlar. Vatan diyorlar, Sakarya diyorlar, millet diyorlar ama kendi çocukları ne Zap’ta ne de başka bir yerde bu çatışmaların içerisinde değil. Yaşamını yitirenler yoksulların çocuklarıdır; evinde sobası yanmayanların, kombisini açmayanların çocuklarıdır”

eleştirilerini kullandı.

SORUMLULUK ÜSTLENMEYE HAZIRIZ, HODRİ MEYDAN!

“Samimiyseniz buyurun gelin bu sorunu birlikte çözelim”

diyen Bakırhan, çözümün adresi olarak İmralı ve Abdullah Öcalan’a göstermesi, dikkat çekti.

Bakırhan şöyle dedi;

“Buyurun hodri meydan! Bugün Diyarbakır’dan Türkiye halklarına, Türkiye’deki iktidara, devlet aklına sesleniyoruz: Bir daha bir genç yaşamını yitirmesin var mısınız? Varsanız buyurun Kürtler hazırdır. Varsanız buyurun İmralı’ya, Sayın Öcalan’a. Onun için siz değerli genç arkadaşlarıma aynı zamanda çağrımızdır; lütfen sadece Kürdistan’da değil Trakya, Karadeniz, Ege, İç Anadolu ve Akdeniz’de de Türk gençlerine, Kürt olmayan gençlere, bu meseleyi bilmeyenlere ya da bu mesele konusunda ırkçı faşizan duygulardan etkilenerek karşı noktada duranlara da ulaşın.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz