TEK ÖNDER; PEYGAMBER

"Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğine bölge illerinden Diyarbakır'a insanlar akın ederken, ön saflarda katılmak için bazı vatandaşlar dün miting alanında sabahladılar.

TEK ÖNDER; PEYGAMBER

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Platformunca bugün "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenecek etkinlik heyecanına yakından tanık olmak için bazı vatandaşlar dün geceden itibaren miting alanına akın ederek, sabahladılar.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerince Nevruz Parkı alanında "Kutlu Doğum" etkinliği için çalışmalarda sona gelindi. Kutlamanın yapılacağı alana, temizliğin ardından platform kuruldu.

Kurulan platforma günün anlam ve önemine ilişkin yazılarla afiş ve brandalar asıldı. Bayrak ve flamaların asıldığı alanda, sağlık ve kermes çadırı kuruldu. Vatandaşlara dağıtılmak üzere 3 bin litre su ve iletişimin kesilmemesi için seyyar baz istasyonları hazırlandı.

Hazırlık çalışmaları hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörü Cahit Ünsal, Diyarbakır'da düzenlenen etkinliğe her yıl yüz binlerce Peygamber sevdalısının katıldığını söyledi.

Yarın gerçekleşecek etkinliğe büyük bir katılım beklediklerini belirten Ünsal, şöyle konuştu: "İnşallah bu etkinliğimiz müslümanların vahdetine, birliğine kardeşliğine vesile olur. Diyarbakır'daki bu hava az da olsa dağılacak. Caddeler süslendi, evlere siyer kitabı ve el ilanlarımızı bırakarak, duyuru yaptık. Bir haftadır Diyarbakır bu havaya girdi. Bazı esnaf kardeşlerimiz bu çerçevede bazı kampanyalar başlattı. Yarın inşallah daha güzel olacak ve hep beraber meydanlarda bunu göreceğiz. Bazı illerden şu an burada olanlar var. Yurt dışından bazı misafirlerimiz gelip alanı gezdiler."

ALANDA SABAHLAYACAKLAR

Etkinliğe katılmak için ilçelerden gelen vatandaşlar etkinliğin yapılacağı alanda sabahladılar. Vatandaşlardan Yusuf Akman, "Yatak ve yorganımızı getirmişiz. Arkadaş ve ailemizle birlikte burada sabahlayacağız. Kutlu Doğum heyecanını en ön saflarda yaşamak için sabahlayacağız." dedi.

Günlerdir bu etkinliği beklediklerini aktaran Akman, kendisini, heyecan ve mutluluğundan dolayı yeniden doğmuş gibi hissettiğini ifade etti. Peygamberin sevdasından dolayı etkinliği ön saflarda izlemek için bu gece alanda kalacağını anlatan Mustafa Börükoçin ise şöyle konuştu:

"Sanki Peygamberimizi burada görecekmiş gibi bekliyoruz. Sandalye değil ayakta, kaç gün de Allah Resulü için bekleriz. Allah Resulünü göremiyoruz ama onun aşkını içimizde yaşamamız yeterlidir. Bu heyecanla Allah'ın izni ile burada sabahlayacağız. Peygamberimiz için yüz gece de sokaklarda ve çöpün üstünde bile yatarız. Peygamberimiz ona olan aşkımızı ve sevdamızı görsün o yeter."

Duygularını anlatmakta zorluk çektiğini ifade eden Muhammed Taş da, en ön saflarda yerlerini almak için alana bir gün önceden geldiklerini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz