THY'nin rezaleti!

Pist başında arızalanan THY'nin Diyarbakır-İstanbul uçağının yolcuları, arızaya, saatler süren rotaya ve THY yetkililerinin ilgisizliğine isyan ederek, yaşananları "rezalet" olarak değerlendirdi.

THY'nin rezaleti!

Şaban YILMAZ/Yılmaz YAŞA

DİYARBAKIR-Türk Hava Yolları'nın (THY) Diyarbakır-İstanbul seferini yapan TK 2607 tipi yolcu uçağı, kalkış esnasında arızalandı. Uzun süre havalimanında bekleyen yolcular duruma tepki gösterdi. Yolcular, THY'nin Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu illerine yönelik seferlerinde en eski model uçaklarını kullandığını belirterek, yaşananları rezalet olarak değerlendirdi.

PİS BAŞINDA ARIZALANDI      

Son dönemlerde Diyarbakır'dan İstanbul ve Ankara başta olmak üzere diğer illere yapılan uçuşlarda sıkça yaşanan rötarlarla gündeme gelen Türk Hava Yolları, dün de pis başı uçak arızasıyla, gündem oldu.

Dün akşam saat 19.35'te Diyarbakır'dan İstanbul'a kalkış yapması planlanan TK 2607 sefer sayılı Türk Hava Yollarına ait uçak, pist başına gitmek üzere ilerlediği sırada, arıza verdi.

UÇAK PARK YERİNE DÖNDÜ

Motorlarında arıza olduğu öğrenilen uçak, park alına geri dönerek, yolcuları tahliye etti. Korku ve endişenin hakim olduğu, hasta kişilerin de bulunduğu yolcular, terminalde uzun süre bekletildi. Akıbetlerinin ne olacağı, THY yetkililerinin yaşananlara dair bilgilendirme yapmaması, büyük tepki topladı.

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Bazı yolcular durumu protesto edip, görevlilerle tartıştı. Aynı uçakla uçmayacaklarını belirten yolcular, THY'nin Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu illerine yapılan seferlerde kullanılan uçakların, en eski modeller olduğunu belirterek, yaşananları rezalet olarak değerlendirdi. Diyarbakır'ın seçilmiş siyasileri başta olmak üzere hükümete ve THY'nin yetkilileri ile Hava Meydanı Müdürüne veryansın eden Yolcular tepkilerini şöyle dile getirdi.

BUNLAR EN ESKİ MODEL UÇAKLAR

"THY ve diğer uçak firmaları, Diyarbakır'a farklı gözle bakıyorlar. En eski model uçakları, seferlere koymuşlar. Üçlü koltuk var. Kovid-19 tedbirleri deniliyor, ama insanlar koyun misali istiflendirilmiş durumda. İnsanın işi var, hastalığı var, randevusu var. Ama, uçaklar hep rötarlı kalkıyor. Ne ilgilenen var, ne soran var, ne de Diyarbakır'ın sahibiyim diyen siyasiler var. Kimse, insanların sesini duymuyor. Bakınız, saatlerce hava meydanında, arızalandığı söylenen uçağın, kalkıp-kalkmayacağını bekliyoruz. Motoru arızalandı diyorlar. Peki, ne zaman arıza giderilecek, başka uçak mı gelecek, bizim akıbetimiz ne olacak, diyoruz?.. Cevap veren kimse yok. Biletler ateş pahası. En düşük bilet 400-500 lira. Ama verilen hizmet sıfır? Büyük bir rezillik ve keyfiyet var? Cumhurbaşkanımızın yaşananları görmesini, bilmesini istiyoruz? Bu uçak ya havada arızalanıp, düşseydi? Kim neyin hesabını verecekti? Daha bir kaç yıl önce, Diyarbakır' uçak düştü, 100 insan hayatını kaybetti?"

İKİNCİ UÇAK GÖNDERİLDİ

Büyük bir gerilimin yaşandığı Diyarbakır Hava Limanındaki, THY'nin Diyarbakır-İstanbul uçak seferindeki rezalet, saatler sonra, ikinci bir uçak getirilmesiyle son buldu. Uçuştan vaz geçen bazı yolcular geri dönerken, kalan yolcular gelen ikinci uçakla, İstanbul için havalandı. Arızalanan uçak ise hangara çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler