TOKİ kurasında kendisine ev çıkan ceza evindeki başkan konutu reddetti

Depremden etkilenen Diyarbakır’da AFAD tarafından düzenlenen ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da izlediği kura töreninde sonuçlar belli olmuş kuradan çıkan isim evi reddetti.

TOKİ kurasında kendisine ev çıkan ceza evindeki başkan konutu reddetti

Görevden alınan, 4,5 yıldır hapiste olan,  yerine kayyum atanan ve tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, kurada kendisine çıkan deprem konutunu reddetti ve ''Çadırda yaşayan bir hak sahibini versinler'' dedi.


Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve Türkiye’de 50 bin, Suriye’de de 8 bin kişinin yaşamını yitirmesine neden olan depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. TOKİ’nin yıkılan ve ağır hasar alan evlerin yerine inşa ettiği konutlar hak sahiplerine dağıtılmaya başlandı.


Buna göre, 2019 seçimleri sonrası yerine kayyum atanan ve tutuklanan Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, evinin ağır hasarlı olması nedeniyle TOKİ konutlarında hak sahibi olarak açıklandı.

Cezaevinde bulunan Mızraklı, haberlerin ardından yazılı açıklama yaptı.


 ''Mızraklı'ya kurada deprem konutu çıktı'' haberlerinin ardından X sosyal medya platformundan açıklama yapan Mızraklı şöyle dedi:
"Halkımın iradesini hiçe sayıp yerime kayyım atayanların 4,5 yıldır hukuksuz bir şekilde beni tutsak edenlerin, gerek pandemi gerekse deprem süreçlerinde şehrimde halkımla beraber olmamı engelleyenlerin elinden çıkmış işlerde ben olmam. Yalnız namuslu bir iş yapıp çadırda, konteynerde olan bir hak sahibine versinler. Amed’in başı hep diktir. Hiçbir güç eğemedi, eğemeyecek!"

AFAD'DAN YANIT: İPTAL İÇİN VALİLİĞE BAŞVURUN


Mızraklı'nın açıklamasına AFAD Diyarbakır İl Müdürlüğü'nden yanıt geldi. Mızraklı'nın mesajını alıntılayan müdürlük şu paylaşımı yaptı: "Kurumumuz tarafından yapılan incelemede; Kahramanmaraş merkezli deprem afeti nedeni ile şahsınıza ait ağır hasarlı konut için 28.07.2023 tarihinde e-Devlet üzerinden hak sahipliği başvurusu yaptığınız tespit edilmiştir. 
Bahse konu başvurunuzun iptali hususunda talebiniz varsa noter onaylı feragatname ile Valiliğimize (AFAD) başvurmanız yeterlidir."  

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz