Tweetdaşlarıyla buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, sosyal medya aracı olan twitter üzerinden haberleştiği Diyarbakır’daki tweetdaşlarıyla bir araya geldi. Konuklarınyla sosyal medya üzerine sohbet eden Baydemir, tweetdaşlarına meşhur Diyarbakır ciğer kebabı ısmarladı.

Tweetdaşlarıyla buluştu

Diyarbakır’daki twitter kullanıcıların buluşma sohbetine katılan Baydemir, “Nerede toplanıyorsunuz? Belediyeden izin aldınız mı? Ben davetli miyim?” şeklinde attığı tweetle gruba katıldı. Baydemir, sohbet sırasında Diyarbakır’daki genç kullanıcıları Büyükşehir Belediyesi’ne davet etti. Büyükşehir önünde buluşan 15 kadar twitter kullanıcısı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

TWEETDAŞLARIYLA BULUŞTU

Konuklarını karanfille karşılayan Baydemir, sosyal medya üzerine sohbet etti. Ana akım medyanın çoğunluğun sesi olmaktan uzak olduğunu buna karşın sosyal medyanın vicdanı harekete geçirdiğini söyledi. Çoğunluğun sesi duyulmazsa bunun bir süre sonra öfkeye dönüştüğünü bunun için mazlumların sesinin duyulmasının önemine dikkat çeken Baydemir, “Mazlumun sesi duyulursa vicdanlar harekete geçer. Vicdanlar hareket geçerse toplum olup bitenleri sorgular. Bu da adaletin sağlanmasına yardımcı olur” dedi. Sosyal medyanın barış çabası gütmesi ve ortak vicdanı harekete geçmesi gibi bir işlevi olması gerektiğini belirten Baydemir, “Yanlış ve önyargılı algıyı ortadan kaldırma yükü maalesef bize düşüyor” dedi.

“SOSYAL MEDYA DİLİ BARIŞ DİLİ OLMALI”

Sosyal medya kullanıcıları da Türkiye’nin batı yakasındaki kullanıcıların Diyarbakır ve bölgeye karşı çok önyargılı olduğunu örnekler vererek anlattı. Bir katılımcı, ilk defa Diyarbakır’a gelen bir arkadaşının “Aaa Diyarbakır’da binalar da varmış” tepkisini dile getirdiğini aktırdı. Sosyal medya dilinin barış dili olması gerektiğini belirten Baydemir, hakaret içerikli sözcüklere karşı ya görmemezlikten gelinmesini ya da demoralize olmadan doğru bildiklerini paylaşmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi. Bir katılımcı da twitter için “3-5 milyonluk metropol kent” benzetmesi yaparak bu alanın çok kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Baydemir sosyal medya kullanıcılarına Diyarbakır'ı tanıtan rehber ve CD bulunan bir çanta armağan etti. Baydemir daha sonra tweetdaşlarıyla Umut Ciğercisine götürdü. Twitter kullanıcıları burada fotoğraflar çekerek Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara Baydemir’le birlikte olduklarını paylaştılar. Baydemir daha sonra tweetdaşlarıyla birlikte Rıza Dayının Yeri Çay Evi’nde kaçak çay içtiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz