Uyarıları fırsatçılar dinlemiyor

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 'tweet' atarak, depremde evi hasar görenlerin taşınması için belirlenen rakamlar dışına çıkılması halinde yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu. Ancak bu uyarıyı dinleyen olmadığı gibi kiralardaki fahiş fiyat ise durdurulamıyor.

Uyarıları fırsatçılar dinlemiyor

Diyarbakır'da depremden etkilenen ağır ve orta hasarlı binalardan taşınma telaşına düşen depremzedelerin bu mağduriyetini fahiş rakamlar talep ederek fırsata çeviren taşımacılık firmalarıyla ilgili Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su tweet atarak belirlenen rakamlar dışına çıkılması halinde yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

VALİ TWEET ATTI AMA…

Vali Ali İhsan Su, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “1+1 daire ev taşıma ücreti: 4.000? 2+1 daire ev taşıma ücreti: 4.250? 3+1 daire ev taşıma ücreti: 4.750? 4+1 daire ev taşıma ücreti: (En Yüksek) 5.100? olarak belirlenmiştir. Bu düzenleme dışına çıkan firmalara gerekli işlemler uygulanacaktır.”

İlçeler arası da 8 bin TL olarak belirlendiği duyuruldu. Ancak dinleyen olmadı. Hasarlı binaları tahliye eden Bağlar ve Yenişehir ilçelerindeki depremzedelere bir semtten başka bir semte taşıma için kısa mesafe olmasına rağmen yüksek rakamlar istendi.

EV KİRALARI DA FIRSATÇILARIN ELİNDE

Aynı şekilde fırsatçı mülk sahiplerince evlerin de fahiş rakamlardan kiraya verildiği öğrenildi.  Vali Ali İhsan Su, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, “Değerli ev sahipleri; evinizi kiralamak isteyen depremzede vatandaşlarımıza lütfen yardımcı olalım. Bu zor süreçte birbirimize destek olalım. Bu konuda fahiş fiyat uygulayanlara karşı gerekli yasal işlem yapılacaktır” ifadelerini kullandı. 

Ev kiraları konusundaki uyarı da gözardı edildi. Kayapınar ilçesinde deprem öncesi 4 bin 500 TL olan ev kiraları 8 bin liraya çıkarıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise, nakliye araçlarının denetlendiği belirtildi.

Vatandaşların haklarının korunduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Nakliye araçlarını denetleyerek şehir içi izin belgesi olmayan araçlara tespit tutanağı düzenliyoruz. Deprem nedeniyle il içi ve dışı ev eşyası taşımalarının rayiç bedel üzerinden yapılması zorunludur” denildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde izin belgesi olmayan 20 nakliyeciye para cezası uyguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler