Vali peynircileri dinledi!

Ekonomik koşullar ve çarşının eski olması nedeniyle bir çok esnafın kepenk kapattığı iddia edilen Peynirciler Çarşısı’nı ziyaret eden İl Valisi Ali İhsan Su, esnafla görüştü. Su, sorunları dinlerken, çarşının yenilenmesi yönündeki projenin hazır olduğu ve kısa zaman içerisinde modern ve çağdaş yaşama uygun hale getirileceğini müjdeledi.

Vali peynircileri dinledi!

İl Valisi Ali İhsan Su, Sur ilçesinde yer alan Peynirciler Çarşısı’nı ziyaret ederek esnafla bir araya geldi. Vali Su esnafla çay içip sohbet ederek sorun ve talepleri dinledi.

ÇARŞI YENİLENECEK

Bir süredir ekonomik koşullar başta olmak üzere çarşının eski olması nedeniyle sıkıntılı dönemler geçiren ve bazı esnafların kepenk kapattığı ifade edilen Peynirçiler Çarşısıyla ilgili Vali Ali İhsan Su’dan müjdeli haber geldi. Peynirciler Çarşısı’nın yenilenmesi için projenin hazır olduğunu dile getiren Vali Su, çarşının modern ve çağdaş yaşama uyumlu şekilde inşa edileceğini kaydetti. Vali Su, esnafın çarşıyı boşaltmasının ardından yenileme çalışmalarına başlanabileceğini ifade etti.

ÇEVRE İL MÜDÜRÜ

Vali Su’ya ziyaretleri sırasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin de eşlik etti. Vali Su, esnafların işyerlerini tek tek gezip, hal hatır sorarken, bir peynirci dükkanından peynirlerin tadına bakarak, alış veriş yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz