Valiliğin BBG açılımı

Diyarbakır Valiliği, yaşanan asayiş ve terör olaylarında polisin tanık bulmakta zorlanması üzerine, suç işlenmesinin önlenmesi, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine güvenlik kamerası takılması zorunluğu getirdi.

Valiliğin BBG açılımı

Türkiye'de Kent Güvenliği Yönetim Sistemi'nin (MOBESE) kurulduğu kentlerin başında gelen Diyarbakır'da kamera uygulaması yaygınlaşıyor. 620 kamera ile şehrin önemli noktalarını 24 saat canlı olarak gözetleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kentte meydana gelen asayiş ve terör olaylarında tanık bulmakta zorluk çekince önleyici hizmet görevi üstlenecek ek kamera talebinde bulundu.

BBG AÇILIMI BAŞLATILIYOR

Diyarbakır Valilisi Mustafa Toprak başkanlığında yapılan kent güvenliği toplantısında; suç işlemenin önlenmesi, kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla umuma açık istirahat ve eğlence gibi işyerlerinde kamera takılmasına dair karar alındı. Önleyici güvenlik hizmeti kapsamında alınan tedbir kararı ile umuma açık yerlerde meydana gelebilecek suçun önlenmesi ve aydınlatılması amaçlanıyor.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINDA

7 maddelik karar; istirahat ve eğlence yerlerinde kişilerin tek tek veya toplu olarak eğlenmesi, dinlenmesi veya konaklaması için açılan otel, motel, pansiyon gibi konaklama yerleri; gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, içkili lokanta, taverna ve benzeri içkili yerler ile kahvehane, kıraathaneler (40 metreden büyük olanlar), sinemalar, kumarhaneler, oyun salonları, lunapark, sirkler ve internet salonlarını kapsıyor. Esnaf 6 ay içinde işyerlerinin giriş ve çıkışlarında, saat-tarih ve 10 gün kayıt yapabilecek kapasiteli yüksek çözünürlüklü güvenlik kamera sistemi kurması gerekiyor.

CEZAİ HÜKÜMLERİ VAR

 

Güvenlik tedbir kararı kapsamında bulunan işyeri sahipleri; işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmenliğinin 4. maddesinde belirtilen hükümlere riayet etmeyenlere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanacak.

TRAFİKTE KAMERA DENETİMİ BAŞLADI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ise MOBESE kameraları ile denetim yapmaya başladı. Cadde ortasındaki kamera direklerine, ?Dikkat kameralı trafik denetimi yapılmaktadır' levhaları asıldı. Polis kırmızı ışık, hatalı park ve şerit hataları yapan sürücülere kamera ile takip edip cezai işlem yapıyor. Ayrıca trafik kazalarında kamera görüntülerinden yararlanılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler