Vatandaşın yol isyanı

Diyarbakır-Elazığ yolu üzerinde 75 metrelik yolun kavşağında sürekli meydana gelen kazalar çevrede yaşayan vatandaşların eylem yapmasına neden oldu. Yolu trafiğe kapatan öğrenciler ve vatandaşlar, kazaların önüne geçmek için üst geçit istedi.

Vatandaşın yol isyanı

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR- Diyarbakır-Elazığ yolu üzerindeki İplik kavşağı son günlerde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı kazalarla gündemde. Kayapınar tarafına giden 75 metrelik yol ile Elazığ-Diyarbakır yolunun kesiştiği bölgede bulunan kavşaktaki eksikler kazalara davetiye çıkarırken, son olarak 2 gün önce araba çarpması sonucu 1 ilkokul öğrencisinin ölmesi çevredeki vatandaşları ayağa kaldırdı. Hemen her hafta kazaların meydana geldiği kavşakta üst geçit olmamasının facialara yol açtığını belirten öğrenciler, mahalle halkı ile beraber eylem yaptı.

ÖLÜMLERE DAVETİYE ÇIKARIYOR

 

Yolu bir süre trafiğe kapatan öğrencilere çevrede bulunan esnaf ve vatandaşlar da destek verirken, acilen üst geçit yapılması, yolun eksiklerinin giderilerek yeni ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçilmesi istendi. İstiklal İlköğretim Okulu’nda okuyan öğrenciler,”Yol çok tehlikeli. Ne bir uyarı ne de üst geçit var. Her gün kazalar oluyor. Son olarak 2 gün önce bir arkadaşımız, araba çarpması sonucu öldü. Daha önce de ölümler ve yaralanmalar olmuştu. Korku içinde karşıdan karşıya geçiyoruz. Devlet büyüklerinden buna çözüm üretmelerini istiyoruz.” dediler.

‘DAHA NE KADAR İNSAN ÖLMELİ?’

 

Üst geçitin olmaması vatandaşları ilginç bir çözüme yöneltmiş. Tahtadan geçiş yolu yapan vatandaşlar,buna mecbur kaldıklarını ancak bunun da riski ortadan kaldırmadığını belirterek ,”Çocuklarımızın okula gidişi ve gelişi sırasında korku filmi izliyoruz. Onları karşıdan karşıya geçirirken büyük zorluk yaşıyoruz. Bir çok kaza oluyor. Hem ana yol hem de kavşak düzenlemesi çok kötü. Acilen üst geçit yapılmalı ve uyarı levhaları konulmalı. Yoksa daha çok insan ölecek. Bu daha ne kadar devam edecek?.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Öğrenciler,yaşanan kazaları ve üst geçit isteklerini slogan atarak dile getirirken,vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Polis ekiplerinin öğrencileri ve vatandaşları ikna etmesiyle yol trafiğe açılırken, eylem olaysız sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz