Video - Diyarbakır'da 15 temmuz etkinlikleri düzenlendi

15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından hain darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Diyarbakır'da düzenlenen etkinlikler, merkez Yenişehir ilçesi Hava Şehitliği'ni ziyaretle başladı.

Video - Diyarbakır'da 15 temmuz etkinlikleri düzenlendi

Ziyarete, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Yıldırım, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, kamu kurum müdürleri ile şehit ve gazi yakınları katıldı.

Şehitlik bahçesinde Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun yaptığı dua ile devam etti. Daha sonra Vali Su, şehit kabirlerine karanfil sundu.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz