(Video) Diyarbakır’da hırsızlık

Diyarbakır’da özel güvenlikli lüks bir siteye giren hırsızlar, boş olduğunu tespit ettiği dairelerden 1’er milyon lira değerinde ziynet eşya çaldı.

(Video) Diyarbakır’da hırsızlık

Olay, merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi'nde özel güvenlikli Gökkuşağı Evleri'nde meydana geldi. İddiaya göre, sitenin güvenlik sayısının az olması sebebiyle hırsızlar duvardan atlayıp site içerisine girdi.

Güvenliğin farkında olmadığı hırsızlar, günlerce site içerisinde cirit attı. Tek tek site içerisindeki daireleri dolaşıp boş olduğunu tespit eden hırsızlar, her evden yaklaşık 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası çaldı. Hırsızlar, hiçbir şey olmamış gibi evlerde yemeğini yiyip, içeceğini içip daha sonra günlerce kaldığı ortaya çıktı.

Hırsızların bir sonraki durağı site içerisinde Murat Çelik’in evi oldu. Pişkin hırsızlar, evin giriş kapısını açamayınca yöntemi balkonda denedi. Bahçe içerisinde bulunan masaları üst üste koyan hırsızlar, daha sonra balkona tırmanarak içeri girdi. Burada da engelle karşılaşan hırsızlar, kapalı olan balkon kepengini zorlayıp kaldırarak içeri girdiler.  Her köşesinin didik didik arandığı ev, savaş alanına çevrildiği ortaya çıktı. 900 bin lira zararının olduğunu söyleyen evi soyulan Murat Çelik, hırsızların cezalandırılmasını istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler