(Video) Diyarbakır’da ramazan bayramı

Ramazan-ı şerifin son bulmasıyla Ramazan bayramı kutlaması başladı. Diyarbakır’da da sevinçle karşılanan ramazan bayramında vatandaşlar bayram namazını eda etmek için camilere akın etti.

(Video) Diyarbakır’da ramazan bayramı

Diyarbakır valisi ve büyükşehir belediye başkanı ali ihsan su da bayram namazı için ulu camideydi. Vali su bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak açıklamalarda bulundu.

Yakınlarını kaybeden Diyarbakırlı vatandaşlar kabir ziyaretlerini gerçekleştirdi. Yakınlarının kabrini ziyaret eden Diyarbakır halkı acılarını dile getirdi.

6 şubatta Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkıcı depremden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır’da ilk bayram buruk geçiyor.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde 11 ilde meydana gelen göçüklerin altında 50 bin üzeri vatandaş hayatını kaybetti. Büyük depremlerden etkilenen 11 ilden biri de Diyarbakır olurken, 1'i boş yıkılan 7 binanın altından 417 vatandaşın cansız bedeni çıkartıldı.

Enkaz altından yüzlerce kişi de yaralı olarak kurtarılarak tedavi altına alınmıştı. Vatandaşlar, bayram namazından sonra Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Asri Mezarlığına geçerek kimisi yakınının, kimisi arkadaşının mezarı başında Fatiha okuyup dua etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz